29 Nisan 2011 Cuma

KENDİSİNE KIZ TARAFI SÜSÜ VEREREK KRALİYET DÜĞÜNÜNE SIZAN SABRİYE TEYZE PROTOKOLÜ BİRBİRİNE KATTI


Prens William ile hanımı Kate Middleton'ın Westminister Kilisesi'nde yapılan nikah törenine Bağcılar'dan davetsiz olarak katılan Sabriye Utugun 64 geline çeyrek altın takmak isterken protokolü birbirine katınca kraliyet muhafızları tarafından apar topar dışarı çıkarıldı.

"YENİ YUVA KURUYOLAR ÇEYREK ALTIN TAKAYIM DEDİM KÖTÜ BİR NİYETİM YOKTU"

İngiltere'ye "Zuhal Topal'ile Desti İzdivaç" Programı'ndan bir otobüs tutarak bir grup izdivaç gerillasıyla beraber giriş yaptığı belirlenen Sabriye Teyze "Wilyamnan Keyt birbirlerine pek yakışıyorlar. Hayat müşterek Keyt'in de çalışması lazım. Ayrıyetten sarayda kaynanayla beraber oturmalarını doğru bulmuyorum. Gelin genç, kaynananın ev düzeni ayrı, iki ev üstüste olmaz, geçimsizlik çıkar"diye konuştu.

BBC'nin tüm dünyaya canlı olarak yayınladığı programda kameralara konuşan Utugun kendisini ruhen kız tarafından hissettiğini, belirterek "Keyt, herhangi bir asalet ünvanı olmayan halktan, senin benim gibi biri. Aramızdan çıkmış bi insan. Komşularla beraber esnafa soruşturduk, hakiykaten delikanlı bir kız. Londra'nın Seda Sayan'ı diyebilirim kendisi için. Statükoya gelin gitmesine üzülmedim desem yalan olur. Ama neticede gençler birbirini sevmiş. Bize bu yuvaya destek olmak düşer." dedi.

"ELİZABET KRALİÇEYİM DİYE KAYNANALIK YAPIP KIZI EZMESİN"

"Elizabetgil Diana'ya Balingam sarayını dar etti. Türlü çeşitli saray entirikasıynan kızı hayattan bezdirdi. Herşeyden önce dört çocuk annesi bir ana olarak evladının 'Al anne bu da benim hanımımdır' diye saraya getirdiği kıza neye kötü davranıyorsun? O da senin bir evladın sayılır di mi ama" şeklnde konuşan Sabriye Utugun konuşmasının devamında şunları söyledi:

"KRALİÇELİK FELAN GELİP GEÇİCİ ŞEYLER HİÇ BİRİMİZ BU MAKAMLARDA KALICI DEĞİLİZ"

"Diyiceğim şu yani, Dianaya yapılan Keyt'e yapılmasın. Kraliçeyim diye kızı domine etme, o da senin bir çocuğun, hatta torunun yani. Şimdi eğri oturup doğru konuşalım; Kraliyet ailesi'nin yüzü şurda, Allah için kıza güzel düğün yaptılar, iyi takı taktılar, ünvan da vermişler, o da güzel olmuş. Ama herşeyin başı sarayda huzur. Bak ben ne kraliçeyi tanırım, ne Keyt'i. İkisinden de bir sterlin menfaatim yok. Burda sadece hakikatleri konuşuyorum"

"EN AZ ÜÇ PRENS"

Konuşmasının sonunda yeni gelin Keyt'e seslenen Sabriye Teyze "Sen de kaynananı say yavrum. Artık Börmingan Sarayı senin evin, baba evini unut. Beyini de üzme, eve Lig Tv taktır, üç çocuğunu yap, otur kendi lisanında şükret. Bi yuva neliklerle kuruluyo" dedi.

27 Nisan 2011 Çarşamba

YIL 2053... ÇOK ÇOK ÇILGIN PROJE KANAL GÜZERGAHI



Yalıköyden başlayıp Silivri'ye kadar bir mesafe içerisindeki bina, kule, AVM gibi beton oluşumlar arasına 40-45 km uzunluğunda 11 m eninde bi toprak parçası açılarak ağaçlandırmak suretiyle şehre nefes aldırıcaz
 

İSTANBUL GONDOLUNU SEÇİYOR.

BAG DİYOR Kİ: "Yandaş basın" dan önce Gondol Maketi veriyoruz şurdan. Herkeş yapsın, sonra "İstanbul Gondol'unu Seçiyor" kampanyası da yapıcaz. Çılgın mıyız? Evet.

ÇILGINLAR İNŞAAT İFTİHARLA TAKDİM EDER SECOND BOSPHORUS CRAZY TOVERS KONAKLARI


GELİN İKİNCİ BOĞAZ MANZARALI LÜLE KULE KONAKLARINDA 2023'E MERHABA DİYELİM

* Burgu ve Lüle Şeklinde estetik Kuleler (Towers)
* Fiyonk şeklinde Alışveriş Merkezleri (AVM)
* Manhattan silüeti.
* Komple fayans- çif cam- kartonpiyer- söve
* Boncuklu beton.
* Yeni Çılkınlıklara müsait Atmosfer.
* Çılgın yürüyen merdivenler.
* "İğneada Nükleer Santrali Procesi " ne tek vesait.
* Rezidanslar (Camdan)
*  İspark nezaretinde büyük otopark alanları.

PENGUEN KAPAK

26 Nisan 2011 Salı

50 yıllık kitaba muzır inceleme

Dünya edebiyatının önemli isimlerinden Willam S Burroughs'un 'Yumuşak Makine' adlı kitabı muzır bulunduğu için Türkiye'de yargılanacak. Sel Yayıncılık'ın yayımladığı kitap için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu soruşturma açtı. (Radikal)







25 Nisan 2011 Pazartesi

"AKILLI TAHTA"SI OLMAYAN OKUL KALMIYCAK FAKAT SADECE TAHTANIN AKILLI OLMASI YETMİYO TABİİ: ONA BAKARSAN SINAVLARI DA BİLGİSAYARLA YAPIYOLLAR

TAŞERON FİRMA İNSANLIK ANITININ KAFASINI KESMEYE BAŞLADI. PARÇALARA AYRILAN HEYKEL NUMARALANDIRILIP BELEDİYENİN GÖSTERDİĞİ YERE KALDIRILACAK

Kars’ın eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu tarafından heykeltraş Mehmet Aksoy’a yaptırılan 24,5 metre yükseklikteki 2’ye bölünmüş bir insan figüründen oluşan insanlık anıtını kaldırmak için hazırlıklara sabahın erken saatlerinde başlandı. Kurulan iskelenin üzerine vinçle kaldırılan elmas kesme makinesini hazırlayan işçiler, zaman zaman çıkan şiddetli rüzgar yüzünden, çalışmalara ara vermek zorunda kaldılar (Hürriyet)


24 Nisan 2011 Pazar

TUBİTAK GAZETE İLANIYLAN "UZAY KONUSUNDA DENEYİMLİ ELEMAN" ARIYOR

TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü’nün personel alımı ilanında yer alan ’uzay konusunda tecrübeli araştırmacı’ ifadesi nedeniyle memur adayları, internet ortamında Mustafa Topaloğlu’nu önerdi.

Resmi Gazete’de 23 Mart’ta yayımlandıktan sonra ertesi gün memur adaylarının haberleştiği ’www.memurlar.net’ adlı internet sitesine konulan ilana yorum yağdı. 24 Mart’tan 21 Nisan’a kadar 95 bin 599 kez okunan, alınacak personel sayısının belirtilmediği, adaylar için İngilizce yeterliliğinin yanı sıra, mesleki birçok şartın zorunlu tutulduğu ilandaki ’uzay konusunda tecrübeli araştırmacı’ ifadesi şaşkınlık yarattı. Memur adaylarının bu ilginç ifadeye yönelik yaptığı yorumlar, komedyen Cem Yılmaz’ı aratmadı. Bazı memur adayları, TÜBİTAK’ın aradığı kadro için uzay konusundaki söylemleriyle bilinen şarkıcı Mustafa Topaloğlu’nu önerdi. İnternetteki yorumlardan bazıları şöyle:
"Tecrübeli uzay araştırmacısı mı, kaç yıl hizmet dökümü istediler acaba", "Hehe hepimiz uzaylıyız. Allahımmm yarabbimmm ne günlere kaldık... Bu kadar genç neslin psikolojisini çökerten bi ülkee yoktur sanırım vay bize vaylar bize...", "Uzay konusunda tecrübeli araştırmacı arıyorlarmış :) Yanlış geldiniz sanırım. Çünkü burası Türkiye. Bizde uzay konusunda en tecrübeli kişi Mustafa Topaloğlu. O da plazma ölçerlerin tasarımı, üretimi ve testinden anlamaz :)", "Bu ilanı da gördüm ya artık ölsem de gam yemem :)", "Uzay konusunda tecrübeli araştırmacı derken? Mehtaba karşı kadeh tokuşturmuşluğumuz var, sayılır mı?", "Ben uzay konusunda tecrübeliyim. 10 defa aya çıktım, 2 defa Mars’a gittim. Neptün’e gidiyordum mekiğim arızalandı. Ama KPSS yok napcaz şimdi?", "ÖSYM, uzaya giriş sınavı yapıcak mı? Bilgisi olan var mı ? İlan şöyle olmalı: Son iki yıla ait ÖSYM tarafından gerçekleştirilen uzaya çıkış sınavı, KPSS sonuç belgesi, KPDS sonuç belgesi, ALES belgesi, aday uzaya gönderilirken ölürse ÖSYM tarafından yapılan Mezara Giriş Sınavı sonuç belgesi gereklidir. Uzaya giriş belgesi olmayan adayın başvurusu kabul edilmeyecektir." (Vatan)

BAKINIZ NETİCEDE YAPILMASI PLANLANAN ÜÇ NÜKLEER SANTRAL BİR ÇOK KİŞİYE DE İŞ İMKANI SAĞLAYACAKTIR. AÇIK NET SÖYLÜYORUM.

BAYAN YANI'NIN İKİNCİ SAYISI BAYİİLERDE

16 Nisan 2011 Cumartesi

Daha bloglar bilen açılmadan, yeni güzellikler kapıda: SANSÜR DEĞİL FİLTRE!


TİB İnternet Daire Başkanı Osman Nihat Şen‘in “13 yaşın altındaki çocuklar facebook kullanmasın” önerisi ses buldu. Ancak Şen’in “aile ve çocukların kurtarıcısı“ olarak gösterdiği yeni taslak, yeterince tartışılamadı.

Bilgi Teknolojileri Kurumu’nun (BTK) “İnternetin Güvenli Kullanımına Dair Usul ve Esaslar” adıyla hazırladığı taslağa göre, her internet kullanıcısı, aile, çocuk, yurtiçi ya da standart paket abonesi olmak zorunda.

Filtre kullanmak istemeyen “standart” sayılacak. Ama kimse kendi filtrelemesini yapamayacak, bu devlet eliyle sağlanacak. Vatandaş, “aile”, “çocuk” veya “standart” olarak gruplara ayrılacak! Taslak, o kadar muğlak ki devlet eliyle sansürün önü açılacak.

Bianet, yürütmenin durdurulması için dava açtı. Danıştay’dan sonuç alınamazsa devlet, 22 Ağustos’tan itibaren bizi paketlere göre tasnif ederek, hangi sitelere girebileceğimize, bizim adımıza karar verebilecek.

Devletin uygun gördüğü kalıba girerseniz, sizden güzeli yok. Sorun şu ki malzeme beton değil, insan!

FİLTRELE BENİ


Doç. Dr. Yaman Akdeniz, “güvenli internet” taslağı ile ilgili endişelerini bianet’e sıralamış:

- Hükümet odaklı ve tüm kullanıcıları kapsayan, bağlayıcı bir sistem, AB ve Avrupa Konseyi’nde yok. Herkes kendi filtrelemesini yapabilmeli. Ama buna zorlayacak sistem olamaz.


- Filtrelemenin hangi kriter veya standartlara göre yapılacağı belli değil. Alternatif haber kaynakları, STK siteleri “aile” paketinde kara listeye alınabilir.


- 18 yaşın altındaki herkes çocuk sayılıyor. 5 yaşındaki çocukla 17 yaşındaki çocuğun internet kullanımı farklı. Bunu nasıl ayıracaksınız?


- Filtreleme sistemi geliştirilip ailelere bedava dağıtılabilir. Aileler ya da bireyler kendi filtrelerini oluştursun. Ama benim internet kullanımıma karışamazsınız.

- IP bazında filtreleme yöntemi kuruluyor. BTK maddelerinden bir tanesine göre, filtreleme sistemini aşmaya çalışanların tespit edilmesi söz konusu.

- Filtreleme, kişisel olarak yapılmalı. Bunu servis sağlayıcı bazında yaptığınız zaman adı sansürdür.

- Yeni sistem altında port bazında da engelleme yapılacak. Yani BTK, Türk Telekom’a zarar verdiği gerekçesiyle bazı portları kapatarak Skype’ı da yasaklayabilir. (Milliyet/Mehveş Evin)

11 Nisan 2011 Pazartesi

ADALAT'IN HASSAS TARAZİĞSİ:Mahkeme binlerce Türkçe blog sitesine erişimi engelledi. Sorun çözüldü. ‘Açılsın’ kararı çıktı. Ama yapılan bir harf hatası kafaları karıştırdı



Türkiye’de ayda ortalama 4.6 milyon kişinin ziyaret ettiği, binlerce Türkçe internet sitesine ev sahipliği yapan Google’ın online günlük hizmeti Blogspot’un Digitürk’ün şikayeti sonrası mahkeme kararıyla kapatılması olayı farklı bir boyut kazandı.
Google’ın yaptığı başvuru sonrası hakkında bu kez ‘açılma’ kararı alınan ‘blogspot.com’ üzerindeki bloglara Türkiye’de kullanıcıların bir bölümü ulaşıyor ama büyük bir kullanıcı kitlesi hâlâ bu sitelere bilgisayarından giremiyor.
Yaşananların altında siteyi erişime açacak olan internet servis sağlayıcı şirketlere ulaşan resmi yazıdaki bir harf hatası yatıyor. İlgili yazıda ‘blogspot.com’ yerine ‘blogsport.com’ yazılması yaşanan bu karmaşaya yol açmış durumda.

‘Blogsport.com açılsın’

Mart ayının başında Diyarbakır 5. Asliye Ceza Mahkemesi, blogspot.com sitesi üzerindeki bloglara erişimi engelledi. Telif haklarına aykırı içeriğin ilgili bloglardan silinmesi sonrası ‘erişime engel’ kararının kaldırılması için resmi başvuru yapıldı. Ardından bu konuda ‘erişimin yeniden sağlanması’ kararı çıktı.
İlk kararın kendilerine ulaşmasıyla birlikte başta TTNet, Superonline ve Koç.net olmak üzere tüm internet servis sağlayıcı (ISP) şirketler ‘blogspot.com’a ‘erişim engeli’ koymuştu. Diyarbakır’dan ulaşan resmi yazıdaki yeni kararla birlikte tüm bloglara erişimin yeniden açılması gerekiyordu. Ama bu olmadı.
Çünkü Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın erişimin yeniden sağlanması kararında IP numaraları doğru olmasına karşılık, “blogspot.com” yerine “blogsport.com” yazıyordu. İlgili kararda ‘r’ harfi fazladan yazılmıştı.
(Milliyet)

Bir Fıkra:
Komtan Yeni gelen askerlere rütbesini ve adını söylemiş: Oğlum bakın benim adım Süleyman Kırç" demiş komtan, "sakın ola aradaki "r" yi atlayıp da söylemeyim oyarım bak. Neymiş; Süleyman Kırç" Bir kaç gün sonra denetleme sırasında kendince en andavallı askeri seçip gürleyerek sormuş:" asker söyle bakalım benim adım ne" asker helecan içinde, tırsmış, bir iki kekelemiş sonra baarmış: Süleyman Gört komtanım