1 Temmuz 2008 Salı

TRT'de sansür hortladı

TRT 2'de yayımlanan Halit Refiğ'in yönettiği 1967 yapımı Kırık Hayatlar filminde iç çamaşırlı ve min etekli görüntüler çıkarıldı. Aynı film 1988 yılında yine TRT'de sansürsüz gösterilmişti
Halit Ziya Uşaklıgil’in romanından senaryolaştırılan ve Halit Refiğ’in yönettiği 1965 yapımı Kırık Hayatlar isimli film ilk gösteriminden 43, TRT’deki ilk yayınından ise 20 yıl sonra makaslandı. Filmde eşini aldatan sosyete doktoru Cüneyt Arkın’ın iç çamaşırlı kadın hastasını muayene sahnesi özel bir teknikle yok edildi.
Akşam Gazetesi'ndeki habere göre pazar akşamı TRT 2’de yayınlanan,1965 yılı yapımı ve baş rollerini Cüneyt Arkın ile Belgin Doruk’un paylaştığı “Kırık Hayatlar” isimli Türk filminde sansür skandalı yaşandı. Filmde sosyetik hastalarını muayene ederek çok para kazanan, güzel eşi ve iki çocuğu ile mutlu bir yaşam süren doktorun, eşini aldatmasıyla gelişen öykünün işlendiği film, TRT 2 tarafından sansürlendi. Televizyon izleyicilerinin Kanal 7 ve STV ekranlarında sık sık rastladığı sansürü bu kez TRT uygularken, erkek doktorun kadın hastasını muayene ettiği sahnede kadın oyuncunun göğsü ve sırtı özel bir teknik ile görüntüden çıkarıldı. Sansürde uygulanan özel teknik ile görüntü doktoru canlandıran Cüneyt Arkın üzerinde odaklanıp büyütülerek hem filmin görüntü kalitesi bozuldu, hem de o anda repliği bulunan kadın oyuncu televizyon izleyicileri tarafından görülmedi.

(Haberin Tamamı İçin) Radikal


Necip Aptioğlu