5 Kasım 2007 Pazartesi

“Kardelen Ohrek” 2007 Sonbahar 2. Dönem Psikoloji Sınav Sonuçları’nı Açıklıyor

Kıpraşma, kendi kendine konuşmalar bitsin artık. “Birimlerden povan kırılcak” dendi. Biri 8 Newton yazmış, diğeri 39,789 diye bişey bulup “Bunun birimini bilmiyorum hocam” diye not düşmüş. Dendi size bunlar. Dört kişini kağıdı aynı, arka arkaya özellikle oturttum utanmadan fotokopi gibi kağıt vermişiniz. Bazıları “Eylül’de Gel” şarkısını erken ezberliycek anlaşıldı. Memnun olmadıklarımın velisi gelicek bu blog’a, mail atıp durumunu sorucak şimdiden söyliyim… İtiraz istemez, işte notlarınız

SORU 1: Niçin rüya görürüz? Rüyada aşşağıdakilerden birini görmek neye işarettir anlatınız: “İngiliz anahtarı, Ajdar, dokuz kusurlu hareket, cep telefonu, cep üniversitesi, yurtdışı, atom çekirdeği, görünmez adam, kivi, decoder...”

*** Niçin rüya görürüz? Beyin bazen içinde bulunduğu kafatasından dışarı çıkıp alemlere akar, o sırada yaptıklarını da dördüncü çakra dediğimiz göz bize aktarır. ama bu göz şerefsiz göz her seferinde onu bize göstermek yerine kendi çektiği kısa filmleri bize izlettirir. Rüyada atom çekirdeği görmek, üç vakte kadar kapıya bi tanıdıktan 1 ton ay çekirdeği geleceğine delalet eder. gerçi Ay’ın kütlesi o kadar tutmaz ama şerefsizler çoğunu alıp karaborsadan başkalarına satmışlar demek. (Neox- 9,5) (Yarım povanı imladan kırdım)

*** Rüyada İngiliz Anahtarı Görmek: Milli maçlardan sonra olur. Özellikle İngiltere Türkiye maçında böyle çok sıkıştırırız İngilizleri... Sonra hop kontra ataktan bi gol yeriz, o golü atan oyuncu ingiliz anahtarıdır... Ben bunu pek bi rüyayla bağdaştıramadım hocam... (Emrecan Ceylan- 7) (Daha çok çalış)

*** Rüyada Dokuz Kusurlu Hareket Görmek: Uyumak için saydığınız koyunların PAF takımını sahaya sürdüğünüz anlamına gelir. Kuzu da olabilir. (Efe Türkmen- 4) (Kuzuyu sormadık, uydurmuş uydurmuş yazmışın)

*** Rüyada Ajdar Görmek: Borat da civcivler yesin demektir (Şahin Kaaa- 0) (Derse devam etmesen de olur, kaldın)

*** Rüyada Cep Telefonu Görmek: Bedava kontör geleceğine delalettir (Emrecan Ceylan- 9) (İlerleme var)

*** Rüyada Cep Telefonu Görmek: Şarzda unutmuşuzdur mesela, olabilir mi hocam? (Doomboy-4) (Kendini de unutsaydın evladım)

*** Rüyada Cep Üniversitesi Görmek: Burslu okuyasak babamız harcı yatırmamışsa bu rüyayı yani kabusu sık sık görebiliriz. (Pelin M.- 5) (Geçer)

*** Rüyada Yurtdışını Görmek: Fransa’yı görüyosak vize başvurumuz kabul edilmiştir. Yeni Zelanda’yı görüyosak alternatif sporlara merak salmamalıyız. Kenya’yı görüyosak yüzümüzü yalayan şey kaplan değil kedimizdir. Alaska’yı görüyosak üstümüz açık yatmışızdır. (Nickton Ice Tea- 10) (Çok çalışınca oluyomuş)

*** Rüyada Atom Çekirdeği Görmek: Abim beni hep tokat atarak uyandırırdı. Atom çekirdeği gördükten sonra hep tokat gelirdi. Bence atom çekirdeği dayak demek hocam. (Tuğçe Şensoy-8) (Çıkışta rehber hocanla konuş kızım)

*** Rüyada Görünmez Adam Görmek: Kafa kıyakken uyunursa görünmez adam da görünür, görünmez kadın da. Yalnız görünmez adam fark edilmemek için kıyafet giymez. Size mutlaka çıplak görünücektir. Dikkat! Görünmez Kadını görsek daha iyi tabi. (Gültekin-4) (Bilinçaltını yıkan da gel sınıfa)

*** Rüyada Kivi Görmek: Uyurgezersek nöbetçi manav arıyoruz demektir. (Özlem Tuğracı-9) (Teraslarda gezinme yok)

*** Rüyada Decoder Görmek: Cine 5 ile dünyamıza girmeye çalışan ve girebilen kara kutudur evdeki olayları algılar dinler ve bi merkezden başkaları tarafından dinlenilebilir... (Emrecan Ceylan-6) (Decoder nedir diye mi sordum ben?)


SORU2: Hipnozun şartı kaçtır, nelerdir?

*** Hipnozun tek bir şartı vardır, mangal gibi yürek. Elalemin bilinçaltısına girip,idini libidosunu kurcalamak cesaret ister. Çocuklukta “kutu kutu pense” oyunu ararken aniden hipotalamusun arkasından "kuku kuku penise" dürtüsü çıkabilir (Montejan- 10) (Çalışmışsın)

*** Üç şartı vardır. “Bir iki üç diyince uyan” gibi. (Doomboy- 7) (Oluyor, olucak)


SORU3: Şartlı refleks denince ne anlıyorsunuz, üç tane şart ve bunu izleyen üç refleks yazınız...

*** Şart aslında bi tane bunu üçe bölünce üç tane çıkıyo ortaya. o şartta “bözermek”. Evet “bözerkmek” herşey bunun başının altından çıkıyor. (Neox- 2) (Çıkmadan defterine 670 kere “Ben bözerkmem, kişiliğim bözerkmeye uygun değil, ben Kardelen hocama bözerkmedim” yazıcaksın)

*** Biri diz kapağımıza tekme atarsa ve biz de onun vurduğu çekici alıp kafasına vurursak buna şartlı refleks denir. Burada diz kapağı, çekiç ve kırılmış bir kafatası şarttır. Kırık kafalı adamın kafayı yiyip çekici yerden alarak bir kalabalığın içine dalmasına ve önüne gelenin kafasına vurmasına da refleks denir. (Kurdeşen Ayşe- 10) (Koy o çekici yerine kızım, hocanın ismiyle de alay etme)

SORU4: Şu kavramları açıklayın demiştik… Ego, süje, iç çatışma, palov, temel içgüdü, piknik tip, motivasyon, takıntı, çivici…

EGO: Pavlov'un abisinin torunu Vmax Pavlov'un kurduğu petrol şirketinin son vurgunlarından birisidir. Bu ailenin her işi şaibelidir. Tıpkı zili çalıp çalıp et vermeyen büyük amca Pavlov gibi, yeğen Vmax da sahtekâr çıkmış ama yine de "Petsever Benzin" diyerek, bildiğimiz benzini yüksek fiyatla hükümete kakalayabilmiştir. "Pavlov Ofisi" isimli petrol şirketi 95 oktanlık Ego benzinden geçen yıl 30milyon dolar ciro yapmış ama 98 oktanlık Süperego benzin'de foyası ortaya çıkmıştır. Bu benzinde iddia edildiği üzere çevreye dost "bioetanol" değil köpek kakası ve kuru mama karışımı bulunmaktadır. (Montejan- 10) (Çevreyle dost kalalım, evet)

SÜJE: Ojenin ablasıdır. Ojeden sonra cila niyetine sürülür. (Emrecan Ceylan-8,5) (Neje?)

İÇ ÇATIŞMA: Bildiğin “Orc” savaşı işte, fantastik dünyanın vazgeçilmez öğelerinden. (Neox- 9) (Milli Eğitim Yüzüklerin Efendisi’ni kaynak kitap olarak önerdi de benim mi haberim yok?)

PAVLOV: K-9 köpek eğitmeni. Annesinin kör köpeğini eğitip siyah gözlük takarak dolaştırmıştır. Sonra da zavallı hayvana sprey boyayla siyah puantiyeler ekleyip Dalmaçyalı diye bilim dünyasını kandırmıştır. (Tuğçe Şensoy- 8) (Köpekleri fazla obsesyon yapma, ruhuna kuduz bulaştırırsın kızım)

TEMEL İÇGÜDÜ: Temel İçgüdüyü bilmiyorum ama tembel içgüdü olsaymış tık yok anlamına gelebilir. Kuş ötmüyo gibisinden. (Gültekin- 3) (Salyalarını akıtma evladım sıranın üstüne)

PİKNİK TİP: Şişgobek insan demek. Tombiş tombiş yağlarını sıkıştırırsınız. (Evren Doğanay- 5) (Beden dersinden raporluymuşun haberim var)

MOTİVASYON: Aktivasyon öncesi gaz halidir. Eşik enerjisini geçemezse buhar olur uçar gider zihinde. (Nilüfer B.- 8) (Tuvaletlerde uçucu şeyler koklamayın demiyomuyuz size!)

TAKINTI: Akıntıya kapılmış “T” harfidir. (Emrecan Ceylan- 7) (Edebiyat hocanla görüşücem bu konuyu)

ÇİVİCİ: Çaka çaka çakraları açmış bir seri katildir kendileri. Takip etmekten korkuyoruz ailecek. (Demet Ortaylıoğlu- 10) (Makyajını sil de gel okula kızım burası pavyon değil, o tırnaklar da asetonlanıcak)


Evet hepsi bu kadar, dağılabilirsiniz. Dur, Explorer’ını kapatmadan dinle burayı… Notunu aldın, ünvanını da almadan çıkma koridora… Kardelen Ohrek hocan ünvanını vericek… Seçmeli sorular dahil olmak üzere bütün soruları eksiksiz yanıtlayan Emrecan Ceylan’a “Kadıköy ve Moda Dükalığı”, Neox’a “Nişantaşı Teşvikiye Grandkontluğu”, “Hocam bu soruları diğer sınıflara da sormuşunuz” cinliğiyle mail atan külyutmaz okurumuz Berfin Gülkaya’ya “Hincirlibağlar Arşıdüşesliği”, Gültekin’e “Heybeliada Geçici Valiliği” ve iki sınavdır dersine muntazaman çalışan Montejan’a “Talimhane Kraliçeliği” ünvanları verilmiş ve tarafımızca onaylanmıştır. Şimdi kapatabilirsin sayfayı…