19 Mayıs 2009 Salı

Bir dizi yapımcısının akıl almaz reyting oyunu

Bir yapımcı, dizinin izlenme oranı yükselsin diye reyting cihazı olan 20 evi maaşa bağladığı ortaya çıktı
AGB’de ekran skandalı: Bir yapımcı, dizisinin reytingleri yükselsin diye, reyting cihazı olan Ankara ve İzmir’deki 20 haneyi maaşa bağladı. Aileler ekranı açık tutunca, dizinin izlenme oranı bir anda patladı! Skandalı ortaya çıkaran TİAK, suç duyurusunda bulundu.
Habertürk'ün haberine göre, Uluslararası Reklamcılık Derneği’ne (IAA) bağlı Televizyon İzleme Araştırma Komitesi’nin (TİAK) yaptırdığı denetimler, Ankara ve İzmir’de sahtekarlık girişimini ortaya çıkardı. Reyting cihazı olan 20 hanenin adresini öğrenen adı açıklanmayan bir dizi yapımcısının, kendi programlarının izlenmesi karşılığında bu hane sakinlerini maaşa bağladığı belirlendi. Olayı ortaya çıkartan TİAK, cuma günü İzmir ve Ankara’da başsavcılıklara suç duyurusunda bulunurken, TİAK Üyesi Nuri Çolakoğlu şöyle konuştu: Bu piyasada, izleyicilere belli kanalları izlemesi için para teklif eden insanlar var.
Bunların kimolduğunu tümsektör biliyor. Bunlar sağa sola gidip para teklif ediyorlar. Son işi, bir dizi yapımcısının yaptığını belirledik. (Milliyet)