26 Nisan 2008 Cumartesi

‘MOBESE kayıtlarını sildiler’ iddiası

Sinem Yalçın’a çarparak ölümüne neden olan ve hapsi istenen Faruk Kalkavan’ın serbest bırakılması Yalçın ailesini isyan ettirdi

Kadıköy’de cipiyle moda tasarımcısı 29 yaşındaki Sinem Yalçın’a çarparak ölümüne neden olan 24 yaşındaki Faruk Kalkavan’ın üç ay tutuklu kaldıktan sonra serbest kalmasını sindiremeyen Yalçın ailesi hareket geçti. Üsküdar 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Kalkavan, önceki gün çıktığı ikinci duruşmada, “öğrenci” olması nedeniyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
Baba Sinan Yalçın alınan bu karara “Kızım ikinci kez öldü” diyerek tepkisini dile getirdi. Acılı baba Sinan Yalçın, “Olay yerinde MOBESE ve EDS cihazların olmadığı iddia edilmişti. Biz, bunların olduğunu ispat ettik. Ancak, ne yazık ki bu cihazlardaki kayıtlar, birileri tarafından sildirilmiş. Ayrıca, kızımın ölümüne neden olan şahıs, cezaevinde esrar komasına girmiş, bunu belgelerle gösterdik ve saç örneğinin tahlil edilmesini istedik. Ancak, bu bile kabul edilmedi. Hazırlanan iddianamede, Cumhuriyet Savcısı tarafından olayın, taksirli yani kasten ölüm olduğu belirtilmesine rağmen, sanırım tarihte ilk defa bu suçu işleyen birine tahliye kararı veriliyor” dedi. (Vatan)