31 Temmuz 2008 Perşembe

'Bacağı neden L şeklinde?'

Gökhan Demirkol-Gamze Özçelik arasındaki tecavüz davasında garip iddiaEski sevgilisi oyuncu Gamze Özçelik’e, 1 Temmuz 2004’te tecavüz ettiği iddiasıyla aldığı 5 yıl 10 ay hapis cezasını Yargıtay’ın az bularak bozduğu eski milli basketbolcu Gökhan Demirkol’la ilgili yargılama süreci yeniden başladı.
Duruşmaya, sanık Gökhan Demirkol ile Gamze Özçelik katılmadı. Duruşmayı, Demirkol’un annesi Tülay ve babası Ali Rıza Demirkol da izledi. Avukatları, sanık Gökhan Demirkol’un hastalığı nedeniyle yedi günlük yatak istirahati bulunduğuna yönelik raporu, duruşmaya katılmama mazereti olarak mahkeme heyetine verdi. Mahkeme heyeti, ilk olarak tarafların avukatlarından Yargıtayın bozma ilamına ilişkin görüşlerini alırken, Gamze Özçelik’in avukatı Fatih Volkan, Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesinin bozma kararına uyması ve yargılamanın bozma ilamı doğrultusunda yapılarak, dava dosyasının adli tıp kurumuna sevk edilmesini talep etti.
Tüm raporlarda, Özçelik’in olay anında koma halinde olduğu ve tepki vermediğinin belirtildiğini ifade eden sanık avukatı Rıdvan Yıldız ise, “Tepki vermeyen bir insanın bacağının L şeklinde olması açıklanamıyor. Bu konunun Adli Tıp Kurumundan sorulmasını talep ediyoruz” dedi. Adliyeden avukatlarıyla birlikte ayrılan Gökhan Demirkol’un annesi Tülay ve babası Ali Rıza Demirkol ise “Çok büyük bir iftirayla karşı karşıya kaldık. Çocuğumuz böyle bir şey yapmadı. Her zaman arkasındayız. Gamze Özçelik güzel rol yapıyor. Cezasını biz çekiyoruz. Gamze evlenmiş, mutluluk diliyoruz. Umarım annelik duygusunu da yaşar” diye konuştu. Mahkeme, Demirkol’un katılması zorunlu olan duruşmayı Eylül’e erteledi. (Vatan)