20 Mart 2009 Cuma

Ehlen ve sehlen Arap TV

Kürtçe kanal TRT Şeş'ten sonra Arap TV'si de yola çıktı. Başbakan, önceki akşam Arapça yayın yapacak yeni TRT kanalının çalışmalarının bitmek üzere olduğunu söyledi. Ardından Kürtçe FM'in de yayına gireceğini ekledi
Hükümetin Kürtçe açılımının en önemli adımlarından biri olan TRT Şeş'ten sonra bu kez Arapça kanalı yayına giriyor.
Haberi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TGRT Haber televizyonunda katıldığı 'Ankara'nın Gündemi' programda açıkladı. Erdoğan, 'TRT Şeş, sadece Güneydoğu değil, şu anda Kuzey Irak'ta bile birinci sırada. İlgiyle seyrediliyor. Bunun yanında etkinliklerinde, kültür noktasında ana dillerini rahatlıkla kullanabilir durumdalar. Şimdi yeni bir hazırlık var; bugün yarın olabilir veya seçim sonrasına yetiştirilebilir, bilmiyorum. Şimdi de Kürtçe yayın yapan radyo başlayacak. Yeni bir adımımız da aynen TRT Şeş gibi Arapça yayın yapan bir televizyon çalışmamız var. O da şu anda bitmek üzere' dedi.
İSMİ TRT SEB'A OLACAK
Erdoğan'ın açıkladığı, Kürtçe radyo 1 Nisan'da yayın hayatına başlayacak. Kürtçe yayın yapan TRT Şeş gibi 'TRT Radyo Şeş' adını alacak olan radyo, Irak, İran ve Suriye'de de FM bandından yayın yapacak.Kürtçe kanala TRT 6 ismini veren kurum, Arapça kanalına TRT 7 (TRT Seb'a) adını verecek. Uydudan yayın yapacak olan kanal, Ortadoğu ve Arap yarımadasından da izlenebilecek. Öte yandan TRT'nin Türk dünyasına yönelik olarak planladığı ve Nevruz'da açılacak olan yeni kanalına Erdoğan'ın da katılması bekleniyor. Erdoğan, akşam galaya katılırsa kanalın açılışı için konser verecek olan Tarkan'ı izleyecek. TRT'nin Ermenice radyosu da haziran ayında yayın hayatına başlayacak. Kanalın açılışı için altyapı çalışmaları sürerken, MGK Genel Sekreterliği'nin radyonun açılması için tavsiyede bulunduğu öğrenildi. (Akşam)
BAG YAYININDAN ÖNCE ARAP TV'SİNİN YAYIN AKIŞINDAN ÖRNEKLERİ SİZ OKURLARI İÇİN SUNUYOR

*AL ARAP STAR
* BBG HANESİ
* FİLM-UL SERİYYE


* YEMEKDEYİZ


*AL ÇIZGI AL FİLM