27 Nisan 2008 Pazar

DERBİ MAÇI AŞKINIZI KURTARSIN MI? KURTARSIN MI HA İSTİYO MUSUNUZ? KURTARICAK ZATEN!

Uzmanlar, yarın oynanacak derbi maçı sorunlu çiftler için yakınlaşma fırsatı olarak görüyor. Şampiyonluk mücadelesinin düğümünü çözecek yarınki Galatasaray - Fenerbahçe derbisine saatler kala uzmanlar, fanatik taraftarların eşlerine önerilerde bulundu. Aralarında sorun bulunan eşlere derbiyi yakınlaşma fırsatı olarak görmelerini öneren uzmanlar, "Eşinizi dinleyin ve düşüncelerini paylaşın. Maç sonrası sevinci olduğu gibi üzüntüyü de beraber yaşayın" diyor.
Eşler Daha Toleranslı Olsun... Prof. Dr. Arif Verimli: Kadınlar, derbi öncesi evlerinde gerginlik hissediyorlarsa, eşlerine ters gelebilecek negatif yanıtlar vermesin. Kişi tuttuğu takım kaybedince, kendi kaybetmiş gibi üzgün olduğundan, eşleri daha toleranslı yaklaşmalıdır.
Sorunlu Çiftlere Çıkış Olabilir... Psikiyatr Nihat Kaya: Fanatik taraftarlar, takımının başarısının sevincini ailesine de yayar. Takımının başarısızlığının yarattığı çöküntü öfke halini de çevresine yayar. Aralarında sorun olan kişiler için bu maç bir çıkış olabilir. Ortak heyecan gerginliği düşürür.

Akıllı Kadın Eşini İdare Eder... Prof. Dr. Nevzat Tarhan: Derbi öncesi akıllı kadın onaylamadığı davranışları söyler ama ısrarcı olmaz. Kadınlar, erkeğin öfke ve şiddeti kabul edilebilir bir şekilde ifade etme ve duygularını boşaltma hakkı tanımalı.
Kendi Yenilgisi Gibi Algılar... Psikiyatr Serhat Erkişi: Kişi 'Ya takımım yenilirse, ya haksızlığa uğrarsa' diye düşünerek stres yaşıyor. Eğer stresini evde boşaltıyorsa, her zamankinden daha agresif davranabilir. Kadınlar da davranış veya sözlerle şiddetin hedefi haline gelebilir.
Vatan

Alper Atalan