İŞTE O SORULAR
-bir porsiyon külbastıyı birbuçuk adana şeklinde süsleyin.-aşağıdaki terimlerin anlamlarını yazın
*beşamel *julyen *flato *turfanda
-yörelere göre sosları yazınız
-pirinç kullanmadan pilav yapınız (şaşırtmalı soru)
-aşağıdaki kuşbaşı etleri birer yemek içinde kullanınız
* dana* kuzu
-japon mutfağından _yenilebilir_ 4 (dört) yemek örneği veriniz
-Şunlardan hangisi ya da hangileri, kaçı ya da kimisi veyahutta patates olarak kızartılmadan az sirke üstü bol piyaz arası dabıl hamburger yanında fast food zincirinin önemli bir halkası olmalıdır ya da olduğu bazı yerek mutfakta kişniş olarak sosta değerlendirilmelidir?
a) Şuşi balığı
b) Kol pandispanya
c) Deniz kestanesi kaburga
d) Fatsae) Blumi raptor döş
f) Ekmek(Hiç yoktan seçmeli)
-Soyu tükenmekte olan bir canlıyı (örnek: Tazmanya kirpisi, arkadaşım Panta, karasinek) kullanarak krallara yaraşır bir sofra kurmanız beklense (mutfakta gırtlağınıza dayalı bir flöre kılıçla tehdit edileceğiniz gerçeğini de saklamamamız gerekiyor) hangi mutfağı ve yemeği servis etme yaklaşımınız daha ağır basar?
g) Dürüm kirpi- Kamboçya mutfağı
h) Tuzlu ayı kapama- Trinidad&Tobaggo mutfağı
i) Sinek emme- Transilvanya mutfağı
-Issız bir mutfakta yalnız kalsanız yanınızda hangi üçlüyü götürmek isterdiniz?
a) Tava- Satır- discman
b) İncik kebabı- boncuk abaküs- Kristof Kolomb
c) Masöz- Enginar- Beyonce
d) Duman- Mor ve Ötesi
- Yemekten sonra peçeteyle hangi ağzımızı silmeliyiz? Sol mu? Sağ mı?
-Bir kilo pancar turşusu mu daha ağırdır yoksa bir nokta altı okka aşure mi?
