2 Ocak 2012 Pazartesi

ÇOCUK GELİNE ÇOCUK EŞİNDEN DAYAK

ŞANLIURFA’da, 17 yaşındaki H.Y., nikahsız olarak birlikte yaşadığı aynı yaştaki akrabası S.Y.’yi, çıkan tartışmanın ardından tekme tokat dövdü. Yaralanan genç kadın hastanede tedavi edilirken, H.Y. ise gözaltına alındı.

Olay, merkeze bağlı Gürcütepe Köyü’nde meydana geldi. Köyde çiftçilik yapan H.Y., 6 ay önce akrabası olan kendisi gibi 17 yaşındaki S.Y. ile ailelerinin onayını aldıktan sonra dini nikahlı olarak birlikte yaşamaya başladı. S.Y., bugün akşam saatlerinde H.Y.’ye, annesinin evine gitmek istediğini söyledi. Ancak bu isteğe olumsuz yanıt veren H. ile S.Y. arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında öfkelenen H.Y., birlikte yaşadığı S.Y.’yi tekme tokat dövmeye başladı. Yardım çağrıları üzerine eve giden komşuları genç çifti ayırıp durumu polise bildirdi.
İhbar üzerine köye giden polis, yüzünden yaralanan S.Y.’yi hastaneye götürürken, şikayetçi olduğu H.Y.’yi de gözaltına aldı. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen S.Y., "Annemin evine gitmeme izin vermeyen eşim ile tartıştık. Beni dövmeye başladı. Bencillik işte ne olacak, şikayetçiyim" dedi. Genç kadın, tedavisinin ardından polis tarafından yakınlarına teslim edilirken, şikayetçi olduğu H.Y. ise Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgulanmaya başladı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. (Vatan)