25 Şubat 2008 Pazartesi

Bu Seçimde Hitler Ve Frankenstein Aday

Hindistan’ın dağlık Meghalaya eyaletinde 3 martta yapılacak seçimler, Adolf Hitler’den Frankenstein’a, Romeo’dan Newton’a ilginç isimli birçok adayı karşı karşıya getirecek.

ANKARA - Hindistan’ın kuzeydoğusunda, çoğu Hristiyan 2,3 milyon nüfuslu Meghalaya eyaletinin ahalisi, diğer Hint eyaletlerinin tersine çok az İngilizce biliyor ve çocuklarına bazen anlamını, kökenini veya tarihini bilmedikleri isimler koyuyor. Adaylardan bıyıklı ve kel kafalı Adolf Lu Hitler-Marak, “Ailem Hitler kim bilmiyordu, belki de bu ismi sevdiklerinden koydular ama ben bir diktatör değilim” diyor. 60 sandalyeli eyalet meclisi seçimlerinin bir başka adayı, öğretmen kökenli Frankenstein Momin, ismiyle seçmeni sandık başından kaçırtmayacağını umduğunu söylüyor.331 adayın arasındaki Shelley’nin roman kahramanından alan eyaletin eğitim bakanı Hilarious Pochen, Newton Marak, Billykid Sangma, Moonlight Pariat, Zenith
Sangma, Romeo Phira Rani, Darling Wavel, Bison Paslen, H. Britainwar Dan, M. Bombersingh, Celestine Lyngdoh, Starfing Jove Langpen, Edstar Lyngdoh Nongbri, Admiral K. Sangma isimleriyle dikkati çekiyor.Eyaletin başkenti Shillong’daki North Eastern Hill Üniversitesi Tarih bölümünden Profesör David Reid Syemlieh, bölgede yaşayan insanların çoğunlukla çocuklarına ne isim verdiklerinin bilincinde olmadıklarını, sadece ismin şöhretiyle ilgilendiklerini belirtiyor.Hindistan’da iktidardaki Kongre partisinin liderliğindeki koalisyon tarafından yönetilmekte olan Meghalaya eyaletiyle birlikte iki eyalet daha 3 martta seçimlere gidecek.Kongre partisi tarafından da yakından izlenen seçim sonuçlarının 7 martta belli olması bekleniyor.
Necip Aptioğlu