23 Şubat 2008 Cumartesi

TRAFİKTE “PARALI SEMT” MODELİ! YAKTIĞIN KİLOMETRE KADAR ÖDE, SALLADIĞIN DİREKSİYON KADAR BİRİKTİR…

İstanbul’un ulaşım sorununu çözmek için yeni bir proje hayata geçirilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından planlanan proje hayata geçirilirse, kentin bazı ilçelerine araçlarıyla giren sürücüler belirli bir miktar ücret ödemek zorunda kalacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, projeyi vatandaşların bazı ilçelere özellikle yoğun saatlerde mecbur kalmadıkça girmemeleri için planladıklarını söyledi. Topbaş, “İstanbul’u bazı bölgelere ayıracağız. Sabah ve akşam trafiğin en yoğun olduğu saatlerde bu bölgelere girerken bir bedel olsun” dedi.

“PİK SAATLERDE”, CİHAZ PARAYI OTOMATİKMAN ÇEKİCEK SENDEN
Büyükşehir Belediyesi’nin projesi, tıpkı köprü geçişlerinde olduğu gibi bazı noktalara koyulacak okuma cihazlarıyla uygulanacak. Uygulamanın amacı bazı bölgelere pik saatlerde araç girişini azaltarak trafik akışını rahatlatmak. Sürücülerin kimi projeye itiraz ederken kimi de trafiği çözmesi halinde verilecek bedelin önemsiz olduğu görüşünü dile getirdi. Bir sürücü, “Beklediğimiz zaman o parayı benzinden yakıyoruz zaten” derken, bir diğer sürücü “Trafik çözülürse para veririz ama çözülürse” dedi.

“ALDIĞIMIZ NEFES BAŞINA DA ÜCRET ALINSIN”
Projeye tepki gösteren sürücülerden biri ise “Çok beğendim, valla nefes başına da para almalarını öneriyorum. Niye altyapı yapmak yerine parayla cezalandırmayı seçiyorlar” diye konuştu. Ayrıntıları önümüzdeki günlerde netlik kazanacak projenin, yasal prosedürler tamamlanınca hayata geçirilmesi planlanıyor.


Alper Atalan