25 Mayıs 2008 Pazar

Sahtekarları kadın sesi ele verdi

Adana'da, başkalarına ait kimlik fotokopileriyle kredi kartı alıp kullanan 2 kişi, son işlerinde banka görevlisini kandırmak için telefonda kadın taklidi yapınca yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, sahte kredi kartı kullanıldığı yönünde ihbar alan Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Mali Büro Amirliği ekipleri, banka görevlileriyle ortak çalışma başlattı. Kendilerini market işletmecisi olarak tanıtıp, temin ettikleri nüfus cüzdanlarıyla sözde iş yerlerinde çalışanlar adına toplu olarak kredi kartı müracaatı yapan Metin H. ile Hüseyin A., toplam 14 adet kredi kartını teslim alırken polis ekipleri tarafından yakalandı. Daha
önce yine başkalarının adına düzenledikleri 13 adet kredi kartını kullandıkları tespit edilen Metin H. ile Hüseyin A.'nın, son olarak aldıkları kredi kartlarının sözde sahiplerinden 2'sinin kadın olması ve bankayla yaptıkları telefon görüşmesinde kadın sesini iyi taklit edemeyince banka görevlilerini şüphelendirdikleri öğrenildi.
Yakalanan şahıslarla birlikte çok sayıda nüfus cüzdanı fotokopisi, kredi kartları, sürücü belgeleri ve 1 adet nüfus müdürlüğüne ait sahte mühür ele geçirildi.
Şahıslar, yapılan tahkikatın ardından adliyeye sevk edildi.
Necip Aptioğlu