4 Ocak 2012 Çarşamba

Dilovası'ndaki son ağaçlar da kesiliyor

Sanayiden kaynaklanan kirlilikle sık sık gündeme gelen Kocaeli'nin Dilovası İlçesi'ndeki son ormanın kesilmeye başlanması, ilçe sakinlerini ayağa kaldırdı


KOCAELİ - Sanayi kuruluşları ile her türlü yanıcı, patlayıcı, parlayıcı ve zehirli kimyasal maddelerin depolandığı tankların yerleşim birimi ile içiçe girdiği Dilovası'nda sorunlar bitmiyor. Geçen yıl, buradaki kirlilik ve kanser vakalarıyla ilgili inceleme sonuçlarını açıklayan Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Onur Hamzaoğlu, Dilovası'nda annelerin sütünün yanı sıra bebeklerin kakasında da vücutta doğal olarak bulunmaması gereken ağır metaller tespit edildiğini açıklamıştı. Bilimadamı bu açıklaması nedeniyle yerel yöneticiler tarafından mahkemeye de verilmişti.


LİKİT DEPOLAMA TESİSİNE ÇEVİRECEKLER

Tartışmaların ve kirlilikle ilgili kavgaların bitmediği, geçen yıl Kurban Bayramı'nda da üzerine hala kaynağı belirlenemeyen beyaz yapışkan toz yağan Dilovası'nda şimdi yeni bir kavga başladı. Hemen yanından TEM yolu ve Dilovası Tüneli de geçen bölgede, ilçenin oksijen deposu olarak adlandırılan, 1976 yılında Orman Bakanlığı'nca ağaçlandırılan Adatepe Ormanı olarak bilinen çamlık alanı, burada faaliyet gösteren firmaların tank ve depolama alanı olarak kullanma hazırlığında olduğu, çamları kesmek için hazırlık yaptığı haberleri üzerine ilçe sakinleri ayağa kalktı.

2 B KAPSAMINA ALDIRMAK İSTİYORLAR


Semt sakinlerinden Hasan Karataş, da buradaki genç çamların kesim için mühürlendiğini bielirterek, "Bunlar kesilince bu bölge orman vasfını yitirecek. Ondan sonra 2-B kapsamına geçirip buraya tesis kuracaklar. Kesinlikle de bu bölgeye depolama tesisi kurdurtmayız. Çünkü burası ormandır. 1976 yılında Orman Bakanlığı tarafından ağaçlandırıldı ve devletimiz buraya para harcadı. Bugüne kadar da bu ormanlık alanı biz koruduk ve bundan sonra da korumaya devam edeceğiz" dedi  (Radikal)

BAG KAMU SPOTU: "Bu kadar katran sizi çok hasta etmeye yeter" tamam da, arada ülkenin ciğerlerini toptan 2B ye bağlayıp para için çoluğu çocuğu kanserin kucağına atma efendi. Bu kadar iki yüzlülük sizi de  hasta eder.