13 Ocak 2012 Cuma

HERKEŞİ SİGORTALI YAPIYORUM PARA VİR GENÇ! PARA VİR... PARA VİR... PARA VİRECEN... PARA VİR....


BAG Yorum: Yeni kanuna göre "sosyal devlet" herkesi "Genel sağlık sigortası" kapsamına alıyor. Yoksul oldukları için yeşil kart verilmiş sigortalıların yanısıra 24 yaşını geçmiş sigortasız öğrenciler, ay sonuna kadar kaymakamlığa başvurup gelirlerini ölçtürmedikleri takdirde ay başına 200 lira civarında bir para cezasına çarptırılacaklar.
Çok anlaşılmadı, anlaşılması ve ceza yenmemesi içün onbeşgün bi süre kaldı ama şimdilik gazetelerin yazdığı bi sürü şeyden anlayabildiğimize göre: ikinci üniversite okuyan, lisansüstü eğitim alan, üniversiteye çeşitli nedenlerle geç başlayan, yine sağlık, evlilik, kayıp, askerlik, maddi durum vb gibi gerekçelerle kaydını dondurduğu için 24 yaşını aştığı halde üniversite lisans öğrenimini sürdüren öğrenciler, ay sonuna kadar hızla kaymakamlığa baş vurarak gelirlerini ölçtürecekler.Yoksa cezası var...

BEYİN GÖÇÜ...

‘Parlak Türk Beyni’ni Harvard havada kaptı

Moleküler biyoloji ve uzay bilimleri alanında yaptığı çalışmalar, ABD’nin önde gelen üniversitelerinden Princeton ve Yale’nin dikkatini çeken 19 yaşındaki Alpkaan Çelik, seçimini diğer bir önemli üniversite olan Harvard’tan yana kullandı. Çelik, ilköğretimini TED Ankara Kolejinde, ortaöğretimini Koç Lisesi’nde tamamladıktan sonra, ABD’de eğitim veren 3 büyük üniversiteye başvuruda bulunduğunu ifade etti. Bu üniversitelerin, Princeton, Yale ve Harvard olduğunu dile getiren Çelik, 3 üniversitenin de kendisini kabul ettiğini ancak tercihini Harvard’tan yana kullandığını söyledi. Harvard’da, moleküler biyoloji ve siyaset bilimi alanlarında eğitim aldığını belirten Çelik, “Daha lise yıllarında moleküler biyoloji ve uzay bilimleri alanında yaptığım çalışmalar üniversitelerin dikkatini çekiyordu. Asteroidlerin dünyaya olan mesafesini ölçmek için oluşturduğum program NASA envanterine kabul edildi” diye konuştu.


...VE İKİNCİ ÜNİVERSİTE OKUYANA LİSANSÜSTÜ EĞİTİME DEVAM EDENE ZORLUK ÇIKARAN BEYİN DÖTÜ...