24 Ağustos 2008 Pazar

Bodrum'da jigolo krizi

İNGİLTERE'de yayımlanan magazin dergisi Take a Break’in, Bodrum disko ve barlarında erkeklerin para karşılığında jigoluluk yaptığına yönelik dizi haber yayınlanmasının ardından, bu kez de ‘www.bodrumjigolo.com’ adlı internet sitesinin ‘partner ve jigalo’ servisi yaptığı iddiaları ortalığı karıştırdı. Turizmciler, Bodrum'un imajını bozduğu gerekçesiyle buna isyan ederken, internet sitesi de mahkeme kararıyla kapatıldı.
Gözde tatil mekanı Bodrum, bazı yerli ve yabancı turistler için ‘jigolo servisi’ yapıldığı iddialarıyla çalkalanıyor. Turizm ve tatil haberlerine yer veren ‘wwww.bodrumdahayat.com’ adlı internet sitesindeki bir yazıda, ‘www.bodrumjigolo.com’ adlı internet sitesinin Bodrum'da fuhuş sektörünü elinde tuttuğu, jigolo ve partner servisi yaptığı ileri sürüldü. Sitenin‘partner ve jigolo servisi’ bölümünde, ‘Başka yerlerde zaman kaybetmeyin zevkleriniz için doğru adrestesiniz’ başlığıyla şu ifadelere yer verildiği belirtildi:
“Evli ve bekar çiftlere, gaylere özel, saatlik ve gecelik partnerlik hizmetleri büyük bir gizlilik ve müşteri memnuniyetine göre verilir. Partnerlik ve jigoluluk hizmeti veren personelimiz 6 ayda bir HIV ve Hepatit B testlerinden geçmektedir. Bodrum jigolo organizasyonu son derece bakımlı, fiziki olarak son derece göze hitap eden tamamı 21 yaş üzeri erkeklerden seçilir. Telefonla ön görüşme yapıldıktan sonra göndereceğimiz katalogtan istediğiniz seçimi yapabileceksiniz.”

İNGİLİZ DERGİSİ DE YAZMIŞTI
Geçen ay da İngiltere'de haftalık yayımlanan ‘Take a Break’ adlı magazin dergisinde, Bodrum'daki eğlence yerlerinde “Tayland usulü seks pazarlandığı” ve bazı erkeklerin saati 18-40, geceliğini ise 100- 250 pound karşılığında her kadınla seks yaptığı şeklinde çıkan yazı dizisi, turizmcilerin tepkilerine neden olmuştu. Dergide, adı geçen 30'a yakın bar ve disko işletmecisi, haberlerin tamamen asılsız ve Bodrum'u karalamaya yönelik olduğuna dikkati çekerek, söz konusu dergi hakkında dava açacaklarını söylemişti. (Hürriyet)