29 Mart 2009 Pazar

DİKKAT! “YAZ SAATİ UYGULAMASI” SAPIĞI DEHŞET SAÇIYOR

BAG Ana Haber Merkezimizce kafadan sallanan habere göre D.E. isimli manyak kişi orda burda yaz saati uygulaması geyiği çeviren insan evlatlarını yakın takibe alaraktan saat tam on ikide kesip biçiyormuş. Buna göre siz de olası bir kurban olmamak için aşağıdaki geyikleri çevirmeyiniz, yakın çevre eş dost akrabanıza çevirttirmeyiniz. İşte o geyikler:
* Şimdi bir gece önce geç yatıp erken kalktığımıza göre bugün bir saat mi kısa oluyor yoksa dünden gelen saat bugüne mi yazıyor?

* Bugün mü bi saat fazla yattık? Yoksa şu an üç olması gereken saat iki olduğu için bugün güneş erken batacağından biz de erken mi yatmış olucaz?

* Saate bakmadan söylüyorum… Dün tam bu vakit güneş dimdik tepede olduğunda şurdaki çam ağacının gölgesi tam o yanındaki duvarın ucuna kadar geliyordu. Peki şimdi bakıyorum da güneş dünkü saatte mi tastamam dik olucak duvara yoksa illa da saate mi bakmam lazım?

* Hiç ileri geri alınmasa keşki. Hep aklım çıkıcak gibi oluyo.

* Bunu şeydemiycek ne var yaa? Dün beşken bugün dört. Yarın yine dört olucak. Bu böyle 365 gün gidicek. Tam 364 gün olunca yine dörtken beş olucak. Toplamda bir yıl boyunca eksik uyumuş olucaz, bir yılın sonunda da tamamlanıcak…

* Bişi dicem, şimdi Kars’la Edirne arasında kaç dakka fark var? Diyelim ki kırk beş filan olsun. Onlar da bi saat kırk beş dakka mı geri alıyolar? Edirne mi alıyo Kars mı? Almıyolarsa noluyo abi o kırk beş dakkaya? Ben bu tarafını anlamıyorum esas muhabbetin?
Alper Atalan