30 Mart 2009 Pazartesi

YEREL seçimlere gölge düştü. Elektrikler kesildi. CHP'liler, sandıklardan oy pusulaların çalındığını iddia etti.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın, Çankaya'daki seçim ofisinde, televizyonlara yorum yaparken, canlı yayında 5 kez elektrikler kesildi.
Karayalçın, 'Kirli siyaset, karanlık siyasete dönüştü. Durum çok vahim. Elektrikler kesilince bazı çuvalların çıkarılmasını hiç beklemiyordum. Seçim önceden de tahmin ettiğimiz gibi yaklaşık 2 puanlık üstünlüğümüzle tamamlanacaktır' dedi. Toplantının ardından dışarıda bekleyen yüzlerce CHP'liye parti tarafından, 'Herkes seçim sandıklarına gitsin' çağrısı yapıldı.
Çankaya'da oy sayımlarının yapıldığı okula gelen CHP'liler ile AKP'liler arasında gerginlik yaşandı. Olaya jandarma ekipleri müdahale etti ve partililer okuldan çıkarıldı.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylarından MHP'li Mansur Yavaş, 'Suçüstü yaptık bazı yerlerde oy pusulalarımız çalındı' diyerek savcılık ve YSK'yı göreve çağırdı. İstanbul Beyoğlu'nda da CHP ve AKP'liler arasında da gerginlik yaşandı. Beyoğlu Belediye Başkanı ve AKP'li Ahmet Misbah Demircan, CHP'li Mustafa Dolu da olayın yaşandığı okula geldi. (AKŞAM)