24 Mart 2009 Salı

Erdoğan: Obama ile benziyoruz

Başbakan Erdoğan, Amerikan CNN kanalına verdiği röportajda Obama ile ortak yönleri olduğunu belirtti
Başbakan Erdoğan, Amerikan CNN kanalına verdiği röportajda Obama ile ortak yönleri olduğunu belirterek, “İkimiz de mütevazı bir geçmişe sahibiz” dedi


İmam hatipli iktisat mezunu

Aslen Rizeli olan Recep Tayip Erdoğan 1954’te İstanbul Kasımpaşa’da doğdu. 1973’te imam hatip okulundan mezun olduktan sonra MÜ İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi’ni kazandı. Bu süreçte hem siyasi hayatını hem de futbol kariyerini ilerletti. 1994’te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, 2003’te Başbakan oldu.

Harvard mezunu hukuk profesörü

1961’de Hawai’de doğan Barack Obama, üvey babasının yaşadığı Endonezya’da ilköğrenim gördü, ardından annesiyle ABD’ye döndü. Hukuk alanında dünyanın en iyi okulları arasında olan Harvard ve Columbia Üniversiteleri’ni bitirdi. 12 yıl Chicago Üniversitesi’nde hukuk profesörü olarak eğitim verdi. 1996’da siyasete atıldı.
BaŞbakan Tayyip Erdoğan Amerikan CNN televizyonuna verdiği röportajda ABD’nin yeni başkanı Barack Obama ile birbirlerine benzediklerini ima ederek, “İkimizin de mütevazı bir geçmişi var” ifadesini kullandı. Erdoğan AKP’nin genel merkezinde geçtiğimiz hafta sonu verdiği röportajda Obama ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:“Obama’nın Guantanamo Üssü ile ilgili adımları Türkiye’de çok olumlu karşılandı. Nevruz dolayısıyla İran’a yolladığı kutlama mesajı da memnuniyet yarattı. Seçildiğinden beri Obama dünya ile doğru tonda konuşuyor. Onunla ortak yönlerimiz var. İkimiz de mütevazı bir geçmişe sahibiz.” Erdoğan ABD askerlerinin Irak çekilmek için Türkiye topraklarını kullanmak istemesi durumunda buna sıcak bakacaklarını söyledi. Başbakan, ABD askerlerinin Türk topraklarından geçmesi konusunda ABD yönetiminden resmi bir istek gelmediğine işaret ederek ekledi: “Silahlar ve cephaneler de çıkarılacaksa, bunların nereye gittiğinin açık olması gerek. Eğer bu askeri teçhizatın tam olarak nereye gittiği konusunda bilgilendirilirsek, daha uygun bir değerlendirme yapabiliriz.” ABD’nin, Irak ile varılan anlaşma gereğince bu ülkede bulunan 140 bin dolayındaki askerini 2011 yılının sonuna dek çekmesi gerekiyor. (Vatan)
AHANDA BENZERLİĞİN RESMİNİ BULDUK.