LEZZET LALESİ
* Sürpriz kukileri, damak şenlendiren kuruvasan ve elmalı strudelleri özleyenler müjde... Nişantaşı Houchhi Cafe'nin Pasta Şefi Kudret, Siirt- Pervari'deki vatani görevini tamamlayıp mutfağa döndü.
* Tereyağlı sazan balığında ilk on adresten biri olarak kabul edilen Sapanca Kıyı Restaurant bugünlerde gurme misafirlerini "tadilat nedeniyle kapalıyız" yazısıyla karşılıyor.
İşletmeci Nusret Bey ve nefis samsa tatlısıyla tanıdığımız eşi Behiye Anne'ye cep telefonlarından ulaşamadım ama lokantanın bekçisi Yeter Bey bana ufak bir dedikodu çıtlattı. Buna göre Behiye Anne alabalık ve sazanların bulunduğu havuzu dip köşe temizlemek için, balıkları kepçeleyip varillere koymuş, boşalttığı havuzu tahta fırçası, arap sabunu ve çamaşırsuyuyla ayna gibi yapmış. Ancak yeniden havuza konulan balıklar kısa süre sonra topluca ölmüşler. Kahveden döndüğünde yediyüz elli balığının çamaşırsuyundan zehirlenip öldüğünü öğrenen Nusret Bey, nefis samsa tatlısıyla tanıdığımız Behiye Anne'yi havuza itip kafasına tırmıkla vurmuş. Behiye Anne şu anda sigorta hastanesinde iyileşmek için gün sayıyormuş...
* "Limon mu Sirke mi?" Turşu konusunda Adile Naşit ile Münir Özkul arasında geçen bu tatlı (ekşi mi demeliyim) çekişmeyi hepimiz biliriz. Japon Şef Sayakama bu soruya "Sönmemiş kireç" diyerek cevap veriyor. Ankara Lustral AVM'deki Suşi Lokantasının başaşçısı Mastır Şef Sayakama başarılı bir turşuda en güzel ekşinin sönmemiş kireçle elde edilebileceği konusunda iddalı. Doğrusu kireç kaymağına yatırılmış kara lahanayla yaptığı suşiyi yiyince kendisine hak vermeden edemedim. Çıkışta damağımda suşi tadı, kulağımda tonton Adile Teyze'nin masallarıyla sönmemiş kireç edinmek için nalburun yolunu tuttum.
* Hiç pil yaladınız mı? Damağın gerisiyle küçük dil arasında heyecanlı bir kaşıntı, ufak bir karıncalanma... (Eksi kutbu tavsiye ediyorum)
(Harakiri'nin 1. Sayısından kısaltılarak)