10 Şubat 2010 Çarşamba

BAG ÖZEL HABER: GÖNENÇ İÇİNDEYİZ. KIVANIYORUZ. BİR ÜLKEYE DAHA VİZE KALDIRILDI

Hükümetin son dönemde izlediği başarılı dış politika sayesinde Türkiye'ye vize uygulayan ülkelerden biri daha bu uygulamasına son verdi. Naviler diyarı Pandora'yla yürütülen ikili temaslar sonrasında iki ülke yetkilileri ortak bir açıklamada bundan böyle Pandora ve Türkiye arasında kökü tarihe dayanan ikili ilişkilerin vizesiz olarak daha da güçlenerek sürdürüleceği kaydettiler.
Pandora Ulaştırma Bakanı Savnissa Tuboaç "TOKİ Modelini örnek alacağız" derken. Türk işadamları da Pandora'da AVM, buz pisti, go card alanı rezidans ve sahile duble yol yapmak üzere şimdiden proje çalışmalarına başladılar.
Sinema elçisi olarak Pandora'ya giden işadamı kafilesinde yer alan Sinan Çetin Navilerin yerel içeceği blastosöl suyu için bir reklam filmi çekmek üzere anlaşma imzaladı. Buna göre Genç Navi elinde blastosöl suyuyla " Swale thayre, muzni çofrel" yani "Hayatın dadını çıkarıyorum, Blastosöl Suyu gibisi var mı" diyecek. Reklan cıngılında ise Nil Karaibrahimgil "Oh raney Blastosolya naye hunne sunderay" (İçiyorum Blastosöl Suyunu oluyorum ben özgür, hem de kalite) adlı şarkıyı seslendirecek.