24 Şubat 2010 Çarşamba

HAT ARIZASI ŞİMDİLİK Bİ ŞEKİLDE GİTTİ...

Taşeron Telekom Ekibi geldi. Daha önce İski Taşeron ekibinin dozerle yolduğunu ileri sürdükleri bir kablo demetini kazmak suretiyle buldular. İki ucu klipslenmiş dev bir salama benzeyen kablo topağını kan ter içinde yontarak açtılar, içinden rengarenk teller çıktı... İşte tam bu esnada taşeron kardeşlerden biri "La oğlum kazmadan bi bakın bu değil yanlış bu la" dedi. O topağın üstünü ziftleyip usulca örterken bir başka topak buldular. Ancak burada kısaca anlatılan olaylar nedeniyle saatler geçip hava karardığı içün doğru topağı nihayet bulduklarını ama ancak bir dahaki gelişlerinde son bulunan kablo sucuğunu açıp onarabileceklerini söylediler. O saate kadar taşeron ekibe sigaralar ikram edip "memleket nere hemşerim, sizin iş de zor hakkaten" şeklinde yalakalık yapmakta olan BAG Ekibi o noktada şarlamaya başlayıp gerçek yüzünü gösterdi ve...
...Ve adamlara tıpkı Telekom'un Devletin olduğu günlerdeki gibi ikram sigaralara ilaveten bakkaldan kola almak suretiyle kablo sucuğunun içinden bir tek bizim kabloyu bağlatmayı başarabildik...
Tabii ki bir süre sonra kablo sucuğundaki diğer kopuk kabloları bağlamaya gelicekler. O esnada diğerlerini bağlarken bizimkini kopuk bırakıcaklar ve/veya karıştırıp başka bir yere bağlıycaklar. Aslında olan olmuş deyip on onbeşgün daha bekleseydik topluca diğer kablolarla bi şekilde bağlanmasını bekleseydik keşke. Şimdi o sucuğu açmaya geldiklerinde hepten kafaları karışıcak... Neyse şimdilik internetler akıyo, kovaları dolduruyoruz.
Çok gablo var, herşey garışık.
İski, Telekom, İgdaş. Bunlar gablo ve boru felan döşedıhlarında bunları bazı kağıtlara çızmalılar, taşeronlar o kağıtlara bakararak hareket etse güzel olur.
Tabi kağıda çızmakla iş bitmiyo. Herkeşin elinde kendi kağıdı olursa olmaz. Diyelim ben İski'nin taşeronu Aslen Çankırılı ekmeğinin peşinde biriyim nerden biliyim İgdaş'ın elindeki boruları çızdığı kağıdı. O da benim kabloları çızdığım kağıdı bilemez. Çok kağıt oldu bak bu seferde.
Her taşerona boru kablo kağıdı dağıtsan taşeronun gamyoneti Doblosu kağıt mı taşıyacak merdiveni nereye koyacak?
Çok.. Çok garışık herşey...