13 Mart 2010 Cumartesi

"HAYATIMIZI KARARTAN BİR KAMPANYA " KANSER.

Konu: Kampayanız hk.
İlgi: Bişey Grup Başkanlığı
Dağıtım: Sağlık Bürokrasisi

Birisinin çıkıp höyküre höyküre bağırırarak beynimize vurduğu reklamlar arasında "Şekerbank'ın sessiz reklamı" kadar olmasa da nisbeten saha az kulak kanırtan bir kampanya dönüyor...


Bedbin insanlar hüzünlü görüntüler, bir ses, "Hayatımızı karartan bir tehlike var: kanser" diyor... Sonra yine aynı görüntüler. Sonunda "Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Daire Başkanlığı" ya da buna benzer bir Grup Amirliği, Şeflik vb gibi "makam" yazısının üzerine ses "farkındayız yenicez" diyor. O kadar...


İyi, farkında olun bakanlık bünyesinde mesai içün gidip geldiğiniz, maaşınızı aldığınız dairedeki vazifeniz bu. Farkında olmanız sevindirici elbet. Ama nasıl yeniceksiniz, madem bu filmi dakka başı bize gösterip "mesai" harcadınız, ne söylüyorsunuz? Bu filmden makamınızın adından başka ne öğreniyoruz?


Eski kampanyalardan "Kanserden korkma geç kalmaktan kork" sloganı çok daha işe yarar ve yönlendirici bir şey söylüyor, "erken teşhis" in altını çiziyordu. Bitişik makamlarda vazifesini icra eden El yıkama Grup Daire Başkanlığı ve Dumansız Hava Sahaları Amirliğinin düzenlediği kampanyaların da hakkını yemiyelim. .


Şimdi ise suratı sirke satan morali bozuk insanlar gösterilip "farkındayız" deniyor.


Eeee?

Cep telefonu kullanımı, Wireless, bilhassa başında dikilen güvenlikçiler üçün, AVM kapısı radyasyonu, tarımsal ilaç artıklarıyla dolu meyve sebze... Bu konularda naapalım mesela?
Ya da suali şöyle soralım: niyçün hızmetlerinizi anlatmak yerine TV'de "farkındayız" deyip kartvizitinizi gösteriyorsunuz?
Hayatımızı karatan bu tehlikeye Allah muhafaza dûçar olmamak içün topluca herhangi bir vesaitle mesai saatleri içinde makamınıza gelip bir dilekçe yazmak suretiyle sizden bilgi mi alalım, nedir? Neden bunlar? Niyçün?


Eğer muhtemel kanserojen ticaret yapan uluslararası sektörleri mağdur etmeyelim esnafın ekmeğine taş koymayalım, "evvela ticared, oh ticared "diye ulvi bir niyetiniz yoksa birisi sizi "kampanya yapıcaz" diye fena kökezleyip kurnaz ticaretin kralını yaparak paranızı almış farkında değilsiniz.
Saygıyla arz ederiz.



Blogların Amiral Gemisi Habire Beyin Tiftikleyen Reklamlara Uyuz Olma Daire Başkanlığı Adına Bölge Amiri Muavin Vekili Şef

Bay Kunter Ramiz Mürekkeber (MD)