19 Şubat 2011 Cumartesi

Gişe rekorları kıran Eyvah eyvah filminin Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürlüğü’ne gönderilen DVD’den çoğaltıldığı anlaşıldı.


Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürü Abdurrahman Çelik, konuya ilişkin adli soruşturma ve idari inceleme başlatıldığını belirterek, şöyle konuştu:
“Bütün filmler vizyona girmeden önce bize bir DVD kopyası gelir. Denetim komisyonuna girer, komisyon inceler, filme kayıt tescili yapılır. Bu kayıt tescil işleminden sonra kopya film, dosyasına konur. Filmin tapu kaydıdır bu. Aynı prosedür söz konusu film için de uygulanmış. Korsan CD’lerin stüdyodan mı, taşıyıcı firmadan mı yoksa İstanbul İl Telif Hakları Müdürlüğü’nden mi çıktığı henüz belli değil.

 
Bu konuyla ilgili bakanlık ve firma arasında görüşmeler başladı. Adli soruşturma ve İstanbul İl Denetim Komisyonu incelemesi sürüyor. Bakanlık da konuyla ilgili idari inceleme başlattı. Bir daire başkanı arkadaşımızı da, konuyu incelemek üzere İstanbul’a görevlendiriyoruz.” 2006’da da, Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürlüğü’nün bağlı olduğu Müsteşar Yardımcılığı’nın odasının bulunduğu katta görev yapan çaycının, korsan CD sattığı ortaya çıkmıştı. (Vatan)