2 Şubat 2011 Çarşamba

HAFTANIN SIKILHAN'INDAN

- Allo. Sıkılhan miribaa, Bunalgül ban. Bişi söölicam; biz var ya Büzge'yle kutuplaştık.

- Çok güzel, peki ne zaman buharlaşmayı düşünüyosunuz?

- Salaklaşmaz mısın lütfan Sıkılhan. Ciddi bişi söölüyoruz sana şurda. Muhteşem Yüzyıl Dizisi yüzünden kutuplaştık biz hakkaten Büzge'yle. Karpuz gibi ikiye bölündük resman. O, Mahidevran Sultan'ı tutuyo, "Hürrem Hatun, Mahidevran'ın yuvasını yıktı" diyo. Ben ve Çisil Hürrem'i tutuyoruz. Ortam acımasız, rekabet çok, kız kendine sarayda bir kariyer yapmaya çalışıyo...

- Şehzade de yaparım kariyer de hesabı diyosun.

- Yani... Üstelik tektaşını da kendi aldı bileğinin hakkıyla. Çalıştı çabaladı, sultanın gözüne girdi, kaptı yüzüğü...Peki sen kimi tutuyosun?

- Gazneli Mahmud'u...

- Ööle biri yok ki dizide, sooraki bölümlerde mi çıkıcak?

- Yaprak Dökümü'ndeydi o...

- Yiğıvrançsın Sıkılhan. Aç da kendi kabaetinle dalga geç sen tamam mı? Hayvanlarca kere hayvanlığı tek puanla kaçırmış birisin. Ayağıma üşenmem, tacı tahtı bi kenara bırakır oraya gelirim, senin ağzını kırarım. Tiz kapa şu telefonu terbiyesüz!

* * *

- Alo Sıkılhan, ben Adeviye Halan, nasısın guzum? Daha evlenmedin de mi? Bak evlenmiye niyet edince önce bana haber verecen. Çöpçatanlık sektörü holdingleşti artık, TNT televizyonu da dev yatırımlar etti, izdivaç programı yapmaya başladı. Küçük esnafı toptan bitirdiler. Kimse mahalle arasındaki çöpçatan karılara yüz vermez oldu, herkeş soluğu stüdyoda alıyo.

- Olur mu hala, sen organik çöpçatansın.

- He valla. Televizyonun gurduğu yuvadan ne hayır gelir? Ertesi gün kalkıp "evliliğinize şifre koydum, aranıza reklam alacam" felan deyince görecekler günlerini. Karı koca arasına reklam alınır mı hiç?

- Sen de ihmal etme, az kendini yenile ama. Konu komşuya reklam ver, logonu felan değiştir.

- Sigortanın asabiyecisi ilacımı değiştirdi zaten. Yeni ilaca başladık, bunların rengi uçuk mavi, az uyku yapıyo amma eskisi kadar evlendirme arzusu hissetmiyom gayrı. Üç çocuk arzusunda bi azalma yok yalnız. Sinirim de devam ediya, enişdengilin gafasına sobanın kül faraşıynan vurdum geçen gün. Naapacan beni de bööle gabul etmeniz lazım. Muhabbetle kucaklıyor, en kalbî duygularımnan telefonu kapatıyorum, buradan da karayoluyla Boyabat'a geçip iki nikaha katılacağım.

Leman'ın Bu haftaki Sayısından Özetlenerek