11 Mart 2009 Çarşamba

Çocuğa ‘Erdoğan’a hakaret’ten gözaltı

Aydın mitingi için önceki gün kentte konvoyuyla ilerleyen Başbakan Tayyip Erdoğan’a ‘Allah cezanızı seçimlerde verecek’ diye seslendiği iddia edilen 13 yaşındaki M.S.Ö. adlı çocuk gözaltına alındı
Savcılık tarafından ‘Başbakan’a hakaret’ suçlamasıyla ifadesi alınan çocuk, serbest bırakılmasının ardından şok bir iddiada bulunarak, “Başbakan ensemi sıktı” dedi.Aydın’daki AKP mitingi ve sonrasında, ‘Devlet büyüklerine hakaret’ suçlamasıyla gözaltına alınan 3 kişiden biri olan Gazipaşa İlköğretim Okulu 8’inci sınıf öğrencisi M.S.Ö., dün savcılıkta ifade verdi. Akşam serbest bırakılarak Aydın Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi’nde ailesine teslim edilen M.S.Ö., çıkışta şok iddialarda bulundu.
"Başbakan ensemi sıktı"
M.S.Ö. şehir turu atan Erdoğan’ı gördüğünü, ailesinin yaşadığı maddi sıkıntıları düşünerek, ‘Allah cezanızı seçimlerde verecek’ diye bağırdığını söyledi. Başbakan Erdoğan’ın seçim otobüsünü durdurtup kendisini yanına getirttiğini öne süren M.S.Ö. boynundaki tırnak izi ve kızarıklıkları göstererek “Başbakan Erdoğan elini enseme koydu ve sıktı. ‘Neden yapıyorsun, niye dedin’ gibi sorular sordu. Ben de söyledim. Ondan sonra ‘Bırakın gitsin’ dedi” diye konuştu. Hastaneden darp raporu alan M.S.Ö. ve ailesi, bugün savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.Bu arada önceki gün Aydın’da Erdoğan’a hakaret ettikleri iddiasıyla kuaför salonunda gözaltına alınan iki kız savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. İki gün önce de Mersin’de daha önce Erdoğan tarafından “Ananı da al git” diyerek azarlanan çiftçi Mustafa Kemal Öncel “önlem amaçlı” olarak gözaltına alınmıştı. (Milliyet)

DELİKANLININ YAŞI KÜÇÜK OLDUĞU ÜÇÜN YÜZÜNÜ ŞEYEDEREK YAYINLIYORUZ!