13 Kasım 2012 Salı

ÖZEL ORMAN SİNCABI SÜHEYL...

 

Tabiat Parkı nasıl Ağaoğlu Parkı oldu

Ali ağaoğlu'nun Maslak'ta yaptığı "orman katliamı" iyiden iyiye ayyuka çıktı.

Minare Ağaoğlu'nun dikmeye çalıştığı, medyayı reklamlarla satın alarak oluşturmaya çalıştığı kılıfa sığmayacak hale geldi.
Bu ülkeyi biraz seven, bir miktar kentlilik bilinci olan her taraftan sesler yükseliyor.
Dün Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir bürokrat aradı ve Ağaoğlu'nun Maslak 1453 Projesi adı altında yaratmaya çalıştığı rezaletin boyutlarını aktardı.
Belli ki Ağaoğlu, kendisine büyük bir rant sağlayacak bu projeyi, uzun süredir bir oya gibi işlemiş, iyi niyetle yapılan yasal düzenlemelerden alabildiğine yararlanıp bunlardaki boşlukları kullanmış ve milyar dolarlık rant projesini buraya kadar getirmiş.
Medyayı da reklamlarla, ilanlarla susturmuş, gazetecilerle kurduğu "dostluk" ilişkileriyle kamuoyunu yönlendirebileceğini düşünmüş.
Bakın Orman Bakanlığı'ndan bana rezaletin boyutlarını aktaran üst düzey bürokrat neler diyor:
"Maslak 1453 Projesi'nin uygulanacağı alan kesinleşmiş orman kadastro haritalarına göre 'orman arazisi' değildir. Bu bağlamda söz konusu projenin ormanla ve ormancılıkla ilgili kurumlarla hiçbir ilişkisi yoktur. Sorun Ağaoğlu'nun, zorlama yöntemlerle, oluşturulan yasal kılıfa uydurma gayretleriyle Belgrat Ormanları'nın içerisinde yer alan 'Fatih Ormanı'm bu projeye peşkeş çekme gayretidir. (Yazının devamı)