25 Eylül 2007 Salı

En zengin köpeğin 180 milyon doları var

Forbes dergisinin dev servetlere hükmeden zenginler listesini yayınlaması, akıllara "Acaba dünyada varlıklı hayvanlar da var mı" sorusunu getirdi. Evet, zengin hayvanlar var:
GUNTHER (Alman kurt köpeği) Serveti 180 milyon dolar. Alman Kontes Karlotta Liebenstein, 1992’de tüm servetini köpeği Gunther III’e bıraktı. Gunther III ölünce de mirası Gunther IV’e kaldı. Gunther IV bir malikhanede yaşıyor ve İtalya, Almanya ve Bahama Adaları’nda mülk sahibi.
KALU (Şempanze) Serveti 80 milyon dolar. Patricia O’Neill Kalu’yu Zaire’de bir ağaca bağlanmış olarak buldu ve alıp Cape Town’a götürdü. O’Neill öldüğünde kocasına tek kuruş bırakmadı ama, tüm serveti çok sevdiği Kalu’ya gitti.
PEPE LE PEW, ANI ve FRANKIE (İki kedi ve bir köpek) İsmi hálá bilinmeyen ABD’li bir kadın, beslediği üç hayvana 16.2 milyon dolar miras bıraktı. İki kedi ve köpek, halen San Diego’da çok büyük bir evde yaşıyor.
TROUBLE (Köpek) Serveti 12 milyon dolar. Kısa bir süre önce ölen "oteller kraliçesi" Leona Helmsey’nin "Maltese Terrier" cinsi dişi köpeği. Trouble, çok sayıda reklamda Leona Helmsley ile birlikte yer almıştı. Bir milyarder olan Helmsley, torunlarından ikisine hiç miras bırakmadı.
FLOSSIE (Köpek) Serveti 3 milyon dolar. Film yıldızı Drew Barrymore’un Labrador karışımı köpeği. Flossie, altı yıl önce bir yangını haber vererek Drew Barrymore ve eski eşinin hayatını kurtardı. Flossie, Hollywood zenginlerinin yaşadığı Beverly Hills’te yaşıyor ve üç milyon dolarlık bir banka hesabı var.
TINA ve KATE (İki köpek) Servetleri 900 bin dolar. İngiliz bir kadın olan Nora Hardwell, 90. doğum gününden bir gün önce tüm servetini Collie karışımı iki köpeğine biraktı.
TINKER (Siyah kedi) Bir sokak kedisi olan Tinker’ın yaşamı İngiliz Margaret Layne ile tanışınca değişti. Margaret Layne, üç odalı evini ve 200 bin dolar parasını Tinker’a bıraktı. Layne, Tinker’a ölünceye kadar ne tür yemek verileceğinin talimatını bırakarak öldü.
PORGY, PRIDE, JOY ve RONALD (Dört kedi) İngiliz girişimci Christina Foyle, dört kedisi için Essex’te 140 bin dolarlık bir ev bıraktı.
MINNIE (Köpek) Amerikalı varis Doris Duke köpeği Minnie’ye 100 bin dolar bıraktı.
SILVERSTONE (Kaplumbağa) Christina Foyle, dört kedisinin yanı sıra 50 yaşını geçen kaplumbağasına da 34 bin dolar bakım parası bıraktı.

Hürriyet Gazetesi