7 Eylül 2007 Cuma

“Tüketici Hakkı” Dediğin Şey Senin Ülkende de Var…

Yok Mc Donald’s daki kağıt bardakların üstünde “Dikkat Sıcaktır” yazmıyomuş da uyanık müşteri üstüne döküp dava açmış 50 milyon dolar tazminat almış, yok “California 4M Migros’ta” yerler ıslakken adam düşmüş belini incitmiş de “Yerler Islak Dikkat Edin” yazısı olmadığından 51 milyon dolar tazminat almış, yok satın aldığı g-string’in ip bölümü plastikmiş de tahriş etmiş üstünde “Durulama suyundan sonra giymeyiniz” yazmıyomuş da 52 milyon dolar tazminat almış. Bunlar burada da oluyo, ne sandınız işte bazı bir takım öz be öz kendi gönül telimizi titreten tüketici hakları dava konularımız…

“RETİNAMDA GÖZÜN MÜ VAR KARDEŞİM?” DAVASI

DAVACI: Su El (28)

DAVALI: Kaz Optik Lenslen Gözlük Üretim Odak Ltd.

DAVA KONUSU: Malum vatandaş prospertüsünde “Nazikçene değdirerekten bandırın, bandırırken ağız faraş gibi açılsın diğer göz bıcırık olana kadar kapansın” talimatnamesi olmadığından gözünden oldu.

KARAR: Davalının davacıya ait sağlam gözünü öpüp barışılmasına, davalıya alında üçüncü bir göz çıkarılması için davalının Arge çalışması başlatmasına. Çarka oluyo ya hani ondan.


“AYAĞININ TARAĞINA DA EDİYİM E Mİ” DAVASI



DAVACI: Çisil Hanım (17)

DAVALI: Nunsage Kundura San. Ve Ltd. Nubuk Şti.

DAVA KONUSU: Davalının ortopedik kusuruna uygun olmayan “tek tırnak terliği” üçkağıt kapsamında davacı tarafından kakalaması ve davalının beş parmaktan gayrı iki ayrı parmağının ortaya çıkması sonucu arkadaşları Bunalgül ve Büzge tarafınca alay konusu olması ve dahi toplumsal prestik kaybına yol açması

KARAR: 4 yıldan az olmamak üzere beraat


KUMA GİDERİM AMA KUMA GELMEM” DAVASI

DAVACI: Surnizak Palamıyır (23)

DAVALI: Beybi Doll Seksşop Prodaktif Fikifiki Şti.

DAVA KONUSU: Eşine fantaazi maksadıyle yaşgünü hediyesi olarak şişme bayan alan Surnizak Hanım’ın malum amaçlar doğrultusunda kullanıma müsait olan şişme bebeğin olağanüstü özellikleri nedeniyle kadınlık vazifelerini toptan üstüne alması ve Surnizak Hanım’ın eşinin kendisini boşaması. Surnizak Hanım’ın şişme bayanı olduğu gibi kopya etmesine karşın dahi eşinin şişme bayanla nikah kıyıp yaşamaya yeltenmesi.

KARAR: Topuna toplumdan tecrit cezası, ayrıca tüm mahallenin temizliği ve ağaçlarının budanmasına dair kamusal sosyal hizmet görevi. Deli midirler nedirler be!

Yazan: Alper Atalan