21 Şubat 2008 Perşembe

Alkolsüz Parfüm

Güzellik ve sağlık ürünleri alanında faaliyet gösteren firmalar da muhafazakarlara yönelik parfüm ve cilt bakım ürünlerine yöneldi. Ürünlerin en önemli özelliği içinde alkol barındırmaması. Alkolsüz parfümün ilk örneği ise Ellora adıyla piyasaya çıkmaya hazırlanıyor. Parfümü geçtiğimiz hafta Başbakan Erdoğan’ın elinde patent ödülünü alan türbanlı Raziye Ağören üretecek. Ağören, parfümlerin sadece muhafazakar kesime yönelik olmayacağını, “sağlıklı parfüm kullanmak isteyen” herkesin, ürünlerini kullanabileceğini belirtti. Ağören, “İçinde hiçbir şekilde alkol ya da kimyasal katkı maddesi barındırmayan ve çiçeklerden üretilen bir parfüm olacak. Denemeler başladı” dedi.

HACI YAĞINA ALTERNATİF
Ellora adlı parfüm, hem kadınlara hem de erkeklere yönelik üretilecek. Erkekler için üretilecek olan Ellora, muhafazakar kesimin gözde kokusu “hacı yağı”nın aksine hafif kokusuyla dikkat çekecek. Parfüm piyasaya çıktıktan sonra hem Ortadoğu hem de Batı ülkelerine ihracatı da hedefleniyor.

VEKİL EŞLERİNİN GÖZDESİ
“Yüzde yüz doğal bakım ürünleriyle” patent ödülünü alan Ağören, ürettiği ‘helal bakım ürünleriyle' poz verirken yakında piyasaya çıkacak parfümü göstermekten kaçındı. Ancak ürünlerin broşürlerinde çıplak kadın görüntüleri dikkat çekti. Ağören, ürünlerinin "Meclis reçetesine girdiğini ve vekil eşlerinden ilgi gördüğünü" söyledi.


Alper Atalan