22 Şubat 2008 Cuma

G Noktası Görüntülendi!!!

TABAK GİBİ ORTADAYMIŞ ESASEN

İtalyan bir jinekolog, yüksek cinsel hassasiyet merkezini tespit ettiğini, 'G' noktasının rahmin ön duvarıyla idrar yolu arasında yer aldığını öne sürdü. İtalyan jinekolog Dr. Emmanuele Jannini, 1980'li yıllardan beri sözü edilen ancak bir türlü yeri belirlenemeyen kadınlardaki yüksek cinsel hassasiyet merkezi, "G noktası"nı ultrasonla tespit ettiğini öne sürdü. Dr. Jannini, uyarıldığında kadınların orgazm olmasını sağladığı ileri sürülen G noktasının rahmin ön duvarıyla üretra (idrar yolu) arasında yer aldığını ve kolay orgazm olan kadınlarda buradaki dokunun ötekilerine göre daha kalın olduğunu belirtti.

PARMAKLA TEK TEK ORGAZMLARI SAYDI…

Araştırmasıyla ilgili raporu Cinsel Tıp Dergisi'nde yayımlanan L'Aquila Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Jannini, orgazm olduğunu ve olamadığını açıklayan 20 kadın üzerinde test yaptığını, bunlardan 9'unun vajinal orgazm olduğunu diğerlerinin orgazm olamadığını aktardı. Rahim içi dokuların şekil ve büyüklüğünü ultrason cihazıyla ölçen Dr. Jannini, G noktasının vajinanın ön duvarının arkasındaki bölgede olduğunu söyledi. Vajinal orgazm yaşayan kadınların vajina ile idrar yolu arasındaki ayrım duvarının daha geniş olduğunu kaydeden Dr. Jannini, "İlk kez, basit, hızlı ve ucuz bir yöntemle bir kadının G noktasına sahip olup olmadığını belirlemek mümkün oldu" diye konuştu.

“JİNEKOLOJİNİN 'UFO'SU ULTRASONDA GÖRÜNDÜ!”

Alman jinekolog Ernst Grafenberg'in ortaya attığı G noktasının varlığı, yıllardır bilim adamları arasında tartışmalara neden oluyordu. Bazı bilim adamları bunun varlığını savunurken, bazıları G noktasını "kanıtlanamayan varsayım, jinekolojinin UFO'su" olarak nitelendirdi.




Alper Atalan