17 Ocak 2008 Perşembe

Beş Derste “Medya Okuryazarlığı” Kursu Veriyoruz, Kaçırmayın Telafisi Yok!

ÜNLÜ MEDYAOKURYAZARCI “NEDİMER VESVESECİOĞLU” BİR DEFAYA MAHSUS OLMAK ÜZERE “BLOGLARIN AMİRAL GEMİSİ”NİN MİSAFİRİ OLDU VE SİZLER İÇİN BEŞ PİLOT HABER ÜZERİNDEN SANATINI KONUŞTURDU… KAÇMAZ BU FIRSAT DİYEREKTEN SALDIRINIZ WORKŞAP’A…

BİİİİİRRR… KİTLE İLETİŞİMDE MODERATİF KAYNAK KONUMUNDAYKEN ETKİ ALANININ REFERANS VERİLERİNİ ANALİTİK DEĞERLENDİRMEYE ALIN. YANİ; “DÖTÜNÜZDEN BOL KESEDEN SALLAMAYIN”… KAPI KOMŞU LAN BU HİÇ Mİ GÖRMEDİN, EŞGALİNDEN POLİS NASIL OLDU DA BULAMADI, NAPIYOLARMIŞ ÇOCUĞU HER TACİZ SONRASI MEMLEKETE Mİ GÖTÜRÜP SAKLIYOLARMIŞ? TINNN YAAA!


Tecavüzden Son Anda Kurtuldum…

“… Daha çocuk yaşlarda evde yanlızken kapı zili çaldığını belirten Bekleriz " Ben de kapıyı açtım. Birden içeri bir adam girdi. Çok garip davranıyordu. Birden üzerime atladı. Ben bağırmaya başlayınca panik olup kaçtı. Polise gitmemize rağmen o kişiyi bulamadık. Haftalar sonra annem bir şey almak için alt komşumuza görderdi. Kapıyı bana saldıran kişi açınca kendimden geçtim. Bu kişi komşumuzun akli dengesi bozuk oğlu çıktı. Hatta geçmişte çocukları taciz etmiş. O gün ucuz kurtulduğum için çok mutluyum" dedi.”

Habertürk


İKİİİİİ… SEÇİCİ KORELASYON SAPMALARI DIŞINDA ORİJİNEL ODAKLI HABERLERE YÖNELİN… YANİ, ONUN BUNUN “DÖTÜNE BAŞINA BAKICANIZA KENDİNİNİZİN Bİ TARAFINA BAKIN”… NE DEMİŞLER “BOKLU DÖTÜNDEKİ BOKA BAKMAZ, ÇİŞLİYE GÜLERMİŞ”

Dünyanın En Seksi Meclisi

“Rusya’nın siyasal geleceğinin yeni yüzleri arasında erkek dergilerine bir çok kez soyunarak poz veren kadın milletvekilleri bulunuyor. The Sun gazetesi Rusya’nın 450 sandalyeli meclisinin yarıya yakın kısmını oluşturan kadın milletvekillerinden beşinin erkek dergilerine birçok kez kapak olduklarını gündeme getirdi. Listede Playboy dergisine poz veren ünlü jimnastikçi Svetlana Horkina, Maxim dergisine soyunan Alina Kabayeva, GQ dergisinde üstsüz fotoğrafları yayınlanan Svetlana Jurova, yine üstsüz fotoğrafları bulunan boks şampiyonu Nataliya Karpoviç ve balerin Svetlana Zakharova bulunuyor. Meclise 'Dünyanın en seksisi' ünvanını kazandıran ve şimdiden yakın takibe alınan bu miletvekilleri önümüzdeki günlerde oldukça konuşulacak gibi görünüyor.”

Milliyet

ÜÜÜÜÜÇÇÇÇ… KAVRAMSAL EDİNİMLER DIŞINDA GERÇEKLİK ETİĞİNİ HİÇE SAYAN KAYNAKLARA GÜVEN DUYMADAN İÇSEL FİLTRENİZDEN GEÇİRİN. YANİ; “LONDRA’DA HAMPSHIRE’DA FİLAN YAŞAMIYOSAN, ELİN DUVAR BOYACISI SOKAKTA YANINDAN GEÇİCEK DİYE HİÇ HEVESLENME GUGUŞUM, ZİRA YA BEL FITIKÇISIDIR YA DA DİREKSİYON DERSİ VERİYOSUR. ÇAKMADIN MI? YÜRÜRKEN DUVARLARA DA BAK O ZAMAN!”

Sokakta Yanından Geçseniz Tanımazsınız

“Sokakta yanınızdan geçse tanımazsınız. Ama tek bir çizgisi bile milyonlarca dolar ediyor: İşte en gizemli milyarder. Yüzünü çok az kişi gördü. Ama dünyanın bütün koleksiyoncuları bu 'gerilla sanatçının' peşinde. Milyonlarca dolar ödeyerek yapıtlarını satın alanlar arasıda Angelina Jolie ve Christina Aguilera gibi Hollywood yıldızları da var. Son olarak Londra'nın Portdo Bello yolunda resim çizdiği bir duvar internetteki e- bay sitesinde açık arttırmaya çıktı ve 280 bin Sterlin'e yani yaklaşık 475 Bin YTL'ye ) alıcı buldu.”

Hürriyet
DÖÖÖÖÖÖRTTT…. HABER TANIMLAMA VE İFADE KURAMINDAKİ ANALİZLERİ, SAYISAL VERİLERİ VE BETİMLEME FAKTÖRLERİNİ KARŞILAŞTIRMALI OLARAK DEĞERLENDİRMEYE ALIN. YANİ; “ARABA KADAR EŞEK, EŞEK KADAR GEZEGEN, GEZEGEN KADAR KANSERLİ DOKU, FUTBOL SAHASI KADAR PİPİ” OLMAZ… OLSA BİLE BU ŞEKİLDE ANLATILMAZ… ÖLÇÜ, METRAJ, BİRİM DİYE BİŞEY VAR HAYATTA…

Otomobil Kadar Fare Fosili Bulundu

“Paleontologlar, Uruguay’da dev bir fare fosili buldu. 4 milyon yıl önce yaşadığı sanılan fosilin sadece kafatası 53 santimetre ve uzun dişleri var. Kafatasının ölçüsü ve dişleri, kemirgenin 468 kilo ila 2.5 ton arasında bir ağırlığa sahip olabileceğini düşündürüyor. Kemirgenin azı dişlerinin küçük olduğunu, muhtemelen yumuşak sebze ve meyveyle beslendiğini kaydeden paleontologlar, fosili günümüzdeki farelerden ziyade bir suaygırına benzetiyor. Yeni türe, “Josephoartigasia monesi” adı verildi.”

Akşam
BEŞŞŞŞŞ… SOSYAL ETKİLEŞİMDE İKONALARIN MODEL ROL DEĞERLERİNİN KİTLELERE OLAN YANSIMASINI DOĞRUDAN KABUL ETMEK YERİNE, YERİNDE VE ZAMANINDA SORGULAYIN… YANİ; “GİREN ÇIKAN VICTORYA’YA BİLADER… NE ‘AHHHH DAVID’IN TRAKTOR KADAR OLANINI İSTİYORUM’ DİYE KENDİ KENDİNE SAF OLMA NE DE ‘VICTORYA’YI BEN DE GURURLANDIRMAK İÇİN AMERİKA’YA UÇUYORUM AGA’ DİYE HEVESLENME…

Onun Penisini Gördüğüm İçin Gurur Duyuyorum

“Spice Girls grubunun seksi üyesi Victoria Beckham, yine şok açıklamalarda bulundu. David Beckham'ın Armani'nin iç çamaşırları için çektirdiği reklam afişleri hakkında görüşleri sorulduğunda, "Onun devasa penisini afişlerde görmekten gurur duyuyorum. Gerçekten çok büyük" diye konuştu ve ekledi, "Eğer bende iç çamaşırlarımda öyle görünseydim, sokakta külotla dolaşabilirdim"

İlgili Haber: David’in Penisi Traktör Egzozu Gibidir

Vatan
Alper Atalan