14 Ekim 2007 Pazar

OHREK TÜMSENCİK TARİH SINAVI SONUÇLARI

Dinle burayı! Bak hala konuşuyo... Kime söylüyorum yavrum? Eğer, “çıt” çıkartırsanız yazılılarınızı okumam, notunuzu ancak karnede görürsünüz. Sınıfın durumu çok kötü olduğu için bir soru yapanı geçirdim. Günü gününe çalışırsanız çok daha başarılı olursunuz, benden söylemesi... Yıl sonunda not dilenmeye gelmeyin...

SORU-1: Hammurabi kimdir? Kanunları var mıdır? Varsa iki tanesini yazınız...

YANIT-1
* “Bugünkü jelibon dediğimiz olayı ilk geliştiren insandır... Hamurdan yaptığı minik hayvancıklar (Yak öküzü, Tibet sığırı, kuş, ayı, v.b.) ve müzik aletleri (kanun, sipsi, kudüm, v.b.) zamanın çocukları tarafından tüketilmiştir. Hamur Abi, Kurabiye Canavarı tarafından öldürülmeden önce, şimdilerde Gıda Maddeleri Tüzüğü olarak anılan yasaları çıkartmıştır. En önemli iki yasa... 1) Buradan açınız! 2) Mamüllerimizde domuzyağı yoktur!...”(Orhan Elgin-9)

* "Hamurrabi bizzat İbraham Tatlıbez’dir. Tatlıbez Lahmacun adiyla hamur kariyerine başlamıştır. Ancak Küçük İbo'nun "findık lahmacun" diye bişeyi icat etmesiyle isotlu lahmacunun tüm havası sönmüştür.
Hammuribo'nunkanunlarisaymakla bitmez ama en onemli ikisi Mülkiyet ve Ceza kanunlarıdır.
Mulkiyet kanunu: Asena benim kedimdir, o benim namusumdur.
Ceza kanunu: Yamuk yapanı topuğundan vururum ve/veya vurdururum." (Rumuz: Montjean. Not: 9)

SORU-2: Ostrogotlarla Vizigotlar arasındaki üç farktan bildiğiniz üç tanesini okunaklı olarak yazınız...
YANIT-2:
* Ostrogotlar çok iyi insanlar olup sanatçı kişilikleri sayesinde dünya basınının ilgisini çekerken(Örneğin Fazıl Say bir ostrogottur) vizigotlar kimsenin ilgisin çekmez onlar yabancılarla ilgilenir özellikle ruslara çok meraklıdırlar. (Berfin Gülkaya- 8)
* a) Ostrogotlar’ın yazımı sırasında üç adet “O” harfi kullanılırken, Vizigotlar’da sadece bir tane kullanılır.
b) Ostrogotlar’da, Vizigotlar’dan daha fazla “O” harfi vardır.
c) Vizigotlar, Ostrogotlar’dan daha az “O” harfiyle yazılırlar. (Bilgehan Göktaş-10)

*Ostrogotlarla Vizigotlar arasındaki farklar
a) .
b)
c)
NOT: Hocam şimdi Google'da Ostrogotlar- Vizigotlar diye bi araştırma yapıp kopya çekerdimde samimi olmazdı.. bilmiyorum.. kazık bu soru çok bide...ama bunlarda tarhisel isimler... seziyorum... (Emrecan Ceylan 10)

* Ostrogotlar kendi bakkalına süpermarket poşetleriyle yakalandıklarında soğukkanlılıklarını koruyup selam verip geçerler, Vizigotlar ise mahçup bir ifade bakkala girip süpermarketten aldıkları alışverişin üç misli alışveriş yapıp bakkala kendilerini affettirmeye çalışırlar..
(Burak Danış 7)


SORU-3: Harzemşahlılar’ın sahibi olan kişinin açık adını ve soyadını yazınız...

YANIT-3:
*Harzemşahlılar, hamiline açık bir imparatorluktu... Yani, imparatorluğu kim bulursa onun olurdu... Kötü kişilerin eline geçerse kötü sonuçlar doğar, iyilerden iyi olurdu...
(Gökçe Çakar - Tolga Sonal-1)
NOT: Aynı kağıdı verdikleri için bir aldılar!

SORU-4: Aşağıdaki sözcüklerin anlamlarını birer cümle ile açıklayınız... Varsa şekillerini çiziniz.

Tımarlı Sipahi: “Saçını taramış at pilotu” (Asena Salman-5)
“Görüldüğü zaman korku ve dehşet saçan, insana çığlık attıran tımar edilmiş sıpa... Yani şöyle... Tımarlı sıpa... Hiii!...” (Evren Adalar-6)

Derebeyi: “Bu isim eskiden Nehir sözcüğü yerine kullanılırdı... Nehir’in derenin hocası olduğuna inanılır, nerde görülse Nehir’e: ‘Derebeyi bak!’ denilirdi”... (Alican Çakıroğlu-5)

Acemioğlanlar: “Acemi kızların eş adayları”... (Emel Taş-7)

Humbaracıbaşı: “Osmanlıca’da, sivilcenin çıban başına dönüşürken geçirdiği evrim aşaması. (Asena Salman-7)

Duka: “Duvar kağıdının kısaltılmış biçemi... (Fahri Aydos-7)
Cülüs: “Suya atılan birşeyin çıkardığı ses”
Zevrakçe: “Zevrakların çıkardığı erkek veya kadın dergisidir”... (Arın Özerdim... Yazılı 10)

Diğer Notlar: Nevin Güngör-8, Devrim Denizer-6, Yeşilköy 50.yıl Anadolu Lisesi 11 Mat-C sınıfı; hepinize 1(bir)... Matematik sınıfı, tarihten çakıyo haliylen... Engin Üstündağ -9, Tuncay Iraz-2, Kerem Demircioğlu-10, Onur Salman-7, Serdal Çalışkan- Eksi yedi... Ayşegül Özgener.. Sıfır... Çık dışarı! Pazartesi gel tasdiknameni al... (Hepsini doğru yanıtlamış) Bana velini çaaar, çıkarken kapıyı yavaş kapat, saçlar örülecek, çoraplar siyah, tırnaklar cilasız. O ne biçim kağıt öyle kızım? Benle dalga mı geçiyosun? Sinirlendirdiniz işte beni. Bu yazılıyı iptal ettim! Hepinizi disipline veriyorum!...
Ayrıca Sınav Kağıdını İlk Veren Berfin Gülkaya'ya Majesteleri Eray Ege Kıyı Şeridi Granddüşesliği Ünvanını
Google dan kopya çekmeyen Emrecan Ceylan'a Samatya Düklüğü
Blogumuzun Devamlı Okuru Montjean'e Talimhane Kontesliği
Burak Danış'a ise Facebook Markiliği ünvanlarını veriyoruz.