10 Ekim 2007 Çarşamba

Türkler Ayfon'u Kırdı

4 ay önce ABD’de Apple tarafından piyasaya sürülen ve ilk çıktığı gün ABD’de heyecan rüzgarı estiren iPhone Türkiye’de de yoğun ilgi görüyor. Bazı bilgisayar programcıları tarafından geliştirilen teknikle bugün birçok telefon satıcısı tarafından bile kırılabilen iPhone, Avea, Vodafone ve Turkcell gibi GSM operatörlerinde kullanılabiliyor. Cep telefonu satıcıları ABD’den getirilen iPhone’ları önce kayıt ettiriyor, sonra 150 YTL karşılığında kırıp Türkiye’deki tüm GSM operatörlerinde kullanılabilir hale getiriyorlar. Türkiye’de internet sitelerinden de satılabilen iPhone’lara ulaşmak çok zor değil. (Hürriyet)

AYFON KAYMAĞI YİYELİM DERKEN...
Yavru Amerikalı, çılgın tüketici olma yolunda emin adımlarla ilerleyen savurgan geyik kardeşlerimiz, artık tıpkı tüketim manyağı ecnebiler gibi sabahtan mağaza önlerinde kuyruğa giriyor, çıktığı günde bilmemkaç Heri Potır tüketiyor, son model ferrarilerden illa bir kaç tanesini Türkiye'ye sipariş ediyor, elektronik mağazalarında izdiham yaratıyor şükürler olsun...
Gelgelelim Ayfonları kapışmak için sabah beşte kuyruğa giren çılgınlar satıcının elindeki Ayfon'a saldırınca aleti düşürüp kırdılar. Daha sonra herkes koşarak tükkandan kaçtı, kalabalıkta kaymak gibi yepisyeni Ayfon kim kırdıya gidince Elektronik Mağazasının Sahibi Sabri Honarcalıoğulları "Tamam bi tüketim cılkınlığı olsun, kuyruklar, kapışma... Ama esnafın malını da gırmasınlar canım, mağdur oluyoruz, ticared bu değil. Batıdaki müşteri daha efendi, mal gapışırken az cırmakliyör" dedi.