23 Ağustos 2007 Perşembe

Dövüş Sanatçısı Yüksek Ninja Baturalp Dinçdarı'dan Uzman Görüşü:



CANER NE CİNS BİR DAYAK YEDİ?

Mevzuu oradan açıldı. Dayak sanatlarından, işin felsefinden habersiz olayı sadece reyting olarak gören medya cahilce başlıklar attı. Oysa her dayak aynı olmayıp, sen öyle uyduramazsın götlerinden. Oku öğren, elini kolunu oynatma.

EVİRE ÇEVİRE (Ewhir- Tai- Chevrole): Mink Sülalesi tarafından icad olunan bir dövme tekniğidir. Aslında sopa atılan süje öyle evrilip çevrilmez, dönerilmez. Gelgelelim dövüş sanatçısı tarafından beyinciğine (hipotalamus) vurulunca denge merkezi devre dışı kalır dayak yiyen kişi sabit durduğu halde birisinin kendini çevirip döndermek suretiyle hırpaladığı hissine kapılır.

TEKME TOKAT (Theplek- Shaplak): Usta, Sensei Wang Hyu’nun bir japon halkotobüsü muaviniyle “arkaya ilerleme” yüzünden çıkardığı kavga esnasında keşfedip uyguladığı çok kullanılan bir tekniktir. İşin detayına felsefesine filan girilmeden rakibe bir tekme akabinde bir de tokat atılır. Fazlasına gerek olmadığından bu adla anılır.

MEYDAN DAYAĞI (Wasabi Tenya): Aynı zamanda tanınmış bir kuruyemişçi esnafı ve tekel bayii olan Sensei Lee Hwa Chu’nun Tiyanenmen Meydanındaki dükkanı önüne Şangay Leblebisi satan bir seyyar satıcının tezgah açması üzerine çıkan kavga üzerine ilk kez kullandığı bir tekniktir. Bu yöntemle dayak atılan rakip dört gün süreyle kendini kullanamaz.

EŞEK SUDAN GELİNCEYE KADAR (yhaw-schak): Çakma Ninjaların kullandığı çok eski bir tekniktir. Birzamanlar “Rakibi belirsiz bir süre dövmek- dinlene dinlene tokatlamak” anlamına geldiği sanılıyordu. Ancak dövüş ve ağız burun kırma sanatı- sporu felanı araştırmacılar bunun “koruma- fedai- özel güvenlik” sektöründe patrondan aldığın para kadar şahsı dövme, yeni para verilirse yeniden dövme, daha çok para verilirse daha çok dövme anlamına geldiği ortaya çıkardı. Damat Caner’i üçe bir döven mafyozo koruma arkadaşlar bu cins kimseler. Bu, patronları ertesi gün içlerinden herhangi birine gıcık kaparsa diğerleri eşek sudan gelinceye kadar onu dövecekler demektir. Herhangi bir felsefeleri olmadığı içün günün birinde o eşek kendileri için de gelecektir.

ÖRDEK SUYA DALINCA: Noolur, zil çalar, ders biter… Bu ayki ders bu kadar. Ev ödevi olarak birini dövüp bir dahaki derse bana getirin.
Ayrılık selamı veriyor, sevgi dolu günler diliyorum: Osss!


Lmanyak Dergisi Eylül Sayısında yeralacak "Sağlam Kafa" Başlıklı sayfadan tanıtım amaçlı özet.