20 Ağustos 2007 Pazartesi

Reklam ve kampanyaya para harcayacağınıza sattığınız malı ya da hizmeti ucuzlatın. Lan!

Çekilişle günde bir araba haftada bir daire (ayda 28 Bmw 4 daire) verenler, sinema müzik ya da komedi starlarına milyon ytl para ödeyip reklam kampanyaları düzenleyen kuruluşlar var.
Muhakkak birbirinden kurnaz ve iş bilen edıcımınt menecımır consultınt etc gibi ünvanlar taşıyan beyaz yakalı harvırd filan diplomalı pavır fikir sahibi danışmanları vardır, elbette onlar daha iyi biliyorlardır. Ama biz sıradan vatandaşlar, aramızda harvırd bitirmeden yaptığımız konuşmalarda "Lan madem noter huzurunda bu kadar parayı harbiden dağıtıyorlar, gazetelerden okuyoruz, starlara emekleri karşılığı şu kadar ödeme yapıyorlar (Cem yılmaz, Kadir Çöpdemir- Haluk Bilginer reklamdan alınan ücret- vergi haberleri) bunlardan bir miktar olsun tasarruf edip bize sattıkları ürün ve hizmetlerde indirim yapsınlar... Böyle diyoruz çünkü, sözkonusu servet dağıtıcısı firmaların aynı kulvardakilere göre daha pahalı fiyat verdiklerine ilişkin bizzat gözlemlerimiz var, dünyada adsl ne kadar, cep telefonuyla kaça konuşuluyor filan gibi bilgiler de alabiliyoruz.
Neyse helali hoş olsun pavır fikir sahibi beyaz yakalı abilere maaş artı ikramiye olsun, onlar anlar. Gelgelelim yaptığınız reklamlar da insanevladına hasar veren cinsten oluyo be arkadaşım.
Adsl hizmeti "ucuzlayıp hızlanmadan" evvel bi reklamlar vardı hani... Evlerden uzak...




- İnternet yahnisi ooolor mu Mazhar... İnternet kebabı o!