21 Nisan 2009 Salı

66 yıl önce ölen fizikçi de iddianamede

Ergenekon savcıları, 66 yıl önce ölen ünlü fizikçi Nikola Tesla'yı da ilk iddianameye ekledi.
1943’te ölen fizikçi ve mucit Nikola Tesla da Ergenekon iddianamesinde yer alıyor.
İlk iddianamenin 1114’üncü sayfasında, yazar Ümit Oğuztan’ın ev ve işyerinde yapılan aramalarda el konulan evrak ve dökümanlar sıralanırken, İtalyan fizikçinin adı da iddianamede ‘Nikola Tesla isimli şahıs’ olarak geçiyor.
1114’üncü sayfada şunlar yazıyor: Nikola Tesla-HAARP- NBC.doc isimli MsWorld dosyası tespit edilmiştir. Belge incelendiğinde, Nikola Tesla isimli şahıs ve ABD’nin HAARP olarak bilinen Yüksek Frekans Aktif Aurora Araştırma programı ile ilgili NBC (Nükleer Kimyasal ve Biyolojik) silahları hakkında teknik detay bilgiler içerdiği görülmüştür.

NIKOLA TESLA KİMDİR
Sırp asıllı fizikçi, mucit, makine mühendisi ve elektrik mühendisi. 19. ve 20. yüzyılın en ilginç buluşçularından birisidir. Prag'daki tahsilini 1880'de bitirdi. Eğitim görürken yabancı teknik eserleri okuyabilmek için Sırpça ve ailece bildikleri Almancaya ek olarak İngilizce, Fransızca ve İtalyancayı da öğrendi. Tesla, elektrikte alternatif akımlardan yararlanmayı keşfederek elektrik motorlarının geliştirilmesini sağladı. En büyük mucitlerden biri olarak kabul edilen ve yüzlerce patentli ürüne imza atan Nikola Tesla, 1943’te beş parasız olarak ölmüştü.


Necip Aptioğlu