19 Aralık 2007 Çarşamba

Bayram Tatilinin Erken Portreleri

SUNGUNKAAN, DALYARMAZ NEHRİ’NDE KAYBOLDU

“Pazartesi’nden topuk Salı’ya sevk kağıdı, Çarşambaya vefat izni, Perşembe zaten ilk günü” kaçamağıyla Kaçkarlar’da soluğu alan ve “Pazartesi; Kamçatkarlar’daki dağ evlerinde şömine sefası yaparım, Salı; sallanır ama ben Istırapçalar Vadi’sinde mağara dalışı yaparım, ordan da geçer Çarşamba’yı Humuscaba mevkiinde tuzda alabalık yerim” diyen bilgisayar tasarımcısı Sungunkaan Adırenalingil’den 17,5 saattir haber alınamıyor. Kayıp olan üç kuruşa sefa düşkünü için tam donanımlı balıkadamlardan ve yöreyi iyi bilen eğitimli som balıklarından yardım alınıyor

KİM DEMİŞ “BAYRAMLA NOEL ARASINDA O İŞ OLMAZ” DİYE?

Tüm tevatür, boş inanç, söylence ve büyüklerin dediklerine meydan okumaya niyetlenen genç nişanlılar Erçin ve Tunçe “iki bayram arası” ertelenen, “Cuma’nın 13. güne denk gelmesi” yüzünden iptal edilen, “Kırkikindinin arifelerinde başka bir büyükten sıra gelmemesi” nedeniyle askıya alınan nikahlarını her şeyi göze alarak çatır çatır kıydırdılar. Kerameti kendinden menkul olay sonrasında gelinin elindeki çiçek buketini parçalaya parçalaya nedimelere fırlattığı damadın ise gelini kucakladığı gibi takı törenini es geçerek arabanın arka koltuğuna attığı gözlerden kaçmadı.

YANLIŞ REZERVASYONU PARAŞÜTLE GEÇTİLER

“Kardeş biz geceliğine 185 Avro’dan tam pansiyon artı 1800 dolar yol ödemiş tatil insanıyız, sen kalkar yanlış rezervasyonla bizi Prag’da bırakırsan külahların rengi değişir! Bizim iki popomuz birbirine yapıştı o şap and mayıls millerini biriktirene kadar, ya bu uçağı kaçırır Barselona’ya indiririz ya da yolda geçerken pilot bizi paraşütle bırakır” diyen Cebren Tour misafirleri istediklerini söke söke almanın sonsuz keyfini sürdüler. Atladılar, yüzdüler, millerini inçi inçine harcadılar.
TULUYPER; BAYRAMIN İLK KURBANINI 24 SAAT 22 DAKİKA 57 SANİYE KALA KESTİ

“Abisi herkes fikslenmiş illa ilk günü bu mukaddes olayı yaşayacak, ben dayanamıyorum kasap celep dinlemem rekora adımı yazıcam, bu yılın ilk kurbanını kesicem… Artısı var, tabu da devrilicek” düşüncesiyle satır ve bıçakla kuşanan, özel bir şirkette sigorta temsilcisi olarak çalışan Tuluyper, Carrefour kampanyasından dört takside aldığı kurbanlık öküze ya Allah Bismillah nidasıyla girişti. Kesim sırasında bayılan Tuluyper’in kurbanlığının mekruhluğu tartışma konusu olurken genç girişimci kafasına ekleştirdiği antrikotla hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal de etmedi.
Alper Atalan