30 Aralık 2007 Pazar

Hem Alkollü, Hem Ehliyetsiz, Hem Bir Gözü Görmüyor

İzmir'in Pınarbaşı semtinde devriye gezen polis ekiplerinin şüphe üzerine durdurduğu otomobilin sürücüsü Hüseyin Parlak'ın, hem bir gözünün kör, hem alkollü, hem de ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı. Ayakta durmakta zorlandığı gözlenen Parlak'ın 145 promil alkollü olduğu belirlendi.
Bugün saat 03.00 sıralarında Pınarbaşı semti Mevlana Mahallesi'nde devriye gezen polis ekipleri, 1700 sokakta durumundan şüphelendikleri 35 AJ 7483 plakalı otomobili durdurdu. Polisin uyarısı üzerine duran otomobilin sürücüsü oto elektirikçiliği yapan 45 yaşındaki Hasan Parlak ve yanındaki bir kişi otomobilden indirildi. Polis sürücü Parlak'ın alkollü olduğunu farkedince trafik ekibine haber verdi. Olay yerine gelen trafik ekipleri, gördükleri karşısında şaşkınlığa düştü. Sol gözü görmeyen sürücünün, alkolün etkisiyle ayakta durmakta güçlük çektiğini ve sürücü belgesinin de bulunmadığı belirlendi.Işıkkent Polis Karakolu'na götürülen Parlak'ın 145 promil alkollü olduğu anlaşılırken, otomobilde yapılan incelemede ise çok sayıda boş ve dolu bira şişeleri bulundu. Parlak'a ehliyetsiz araç kullanmaktan 222 YTL, alkollü araç kullanmaktan 448 YTL, araç sahibine ise ehliyetsiz araç kullandırmaktan 222 YTL para cezası kesildi.
Sağlık kontrolü için karakoldan çıkışta Parlak'ın tekrar direksiyon başına geçmeye çalışması ise herkesi hayrete düşürdü.

Hürriyet
Necip Aptioğlu